Homenatge d'Inés Issel i l'orquestra de cambra de la Simfònica Sant Cugat a 'Les quatre estacions' de Vivaldi

Tots quatre concerts han comptat amb la lectura dels poemes que el mateix Vivaldi va escriure per a cada estació

Inés Issel i l'orquestra de cambra de la Simfònica Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Cultura

Publicat el 30/oct/21 per Maria Bragós

El vestíbul del Teatre-Auditori ha acollit aquest dissabte el concert de 'Les quatre estacions' d'Antonio Vivaldi de la mà de la jove violinista Inés Issel Burzyñska i de l'orquestra de cambra formada amb músics de la Simfònica Sant Cugat. 'Les quatre estacions' consten de quatre concerts per a violí i orquestra titulats 'La primavera', 'L'estiu', 'La tardor' i 'L'hivern'.

El concert ha començat amb l'orquestra de cambra, que ha interpretat la suite 'The Fairy Queen' de Henry Purcell amb Jordi Reguant al clavicèmbal. Després, malgrat que fora no parava de ploure, l'interior del Teatre-Auditori ha passat per totes les estacions de l'any amb l'arribada d'Issel, que ha pres el protagonisme del concert en una de les poques actuacions que ha fet a Catalunya. Entre estació i estació, també s'han llegit els poemes que el mateix Vivaldi va escriure per a cada una d'elles per tal de posar paraules a allò que descriu la música. Per Issel, "fer el concert sense els versos és com si els concerts estiguessin incomplets". "No crec que es pugui separar una cosa de l'altra i a més, així, el públic es posa en l'ambient de 'Les quatre estacions' de Vivaldi i el que ell volia transmetre amb aquesta música", ha explicat la violinista.

Issel havia col·laborat altres vegades amb membres de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, i de fet el seu director, Josep Ferré, ha destacat el talent de la jove violinista: "És una noia que sens dubte serà una gran figura perquè amb vint-i-pocs anys ja és una primera figura. Estem molt contents perquè funciona molt bé: és una gran violinista".

El mateix concert es farà aquest diumenge al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt i el 9 de gener al Teatre Ateneu de Sant Celoni.







DECLARACIONS

Inés Issel

Fer el concert sense els versos és com si els concerts estiguessin incomplets. No crec que es pugui separar una cosa de l'altra i a més, així, el públic es posa en l'ambient de 'Les quatre estacions' de Vivaldi i el que ell volia transmetre amb aquesta música

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Josep Ferré

És una noia que sens dubte serà una gran figura perquè amb vint-i-pocs anys ja és una primera figura. Estem molt contents perquè funciona molt bé: és una gran violinista

Your browser doesn’t support HTML5 audio