El poeta Eduardo Moga publica 'La ciudad encontrada: Crónicas de Sant Cugat'

L'autor santcugatenc reflexiona sobre la ciutat on viu des de fa 23 anys

L'escriptor santcugatenc Eduardo Moga /Foto: Godall edicions

Cultura

Publicat el 21/des/21 per Joan Tomàs

El poeta i escriptor santcugatenc Eduardo Moga ha publicat 'La ciudad encontrada: Crónicas de Sant Cugat', un conjunt de reflexions sobre la ciutat on viu des de 1998. El llibre és un recull d'articles en forma de diari de coses que li han passat durant més de 23 anys de vida a Sant Cugat, que li permeten fer un retrat sobre el municipi i la societat catalana del segle XXI, amb les seves llums i ombres. Segons Moga aquesta obra és un homenatge a casa seva, però també hi ha una part crítica on exposa aquelles coses que no li acaben d'agradar de la ciutat. 'És un retrat de mi mateix i del que he vist passejant pels carrers, comprant a les botigues, tenint contacte amb les institucions...', ha explicat Moga a Cugat Mèdia.

Nascut a Barcelona l'any 1962, Eduardo Moga és llicenciat en Dret i doctor en Filologia Hispànica. Ha publicat 18 llibres de poesia i ha escrit diversos llibres d'assaig, literatura de viatges i diaris, alguns d'ells publicats als blocs 'Crónicas de Inglaterra' i 'Crónicas de España', d'on provenen alguns dels articles del seu nou llibre.

Moga descriu Sant Cugat com una ciutat "trobada", la paraula que figura al títol, per dues raons. "Primer de tot perquè és un lloc que estava al voltant del nostre món, però que no coneixíem, i quan la meva dona i jo el vam trobar ens va agradar i ens hi vam arrelar", ha afirmat. La segona accepció de la paraula "trobada" ve de l'expressió castellana "tener sentimientos encontados", és a dir, contradictoris. "Sant Cugat és una ciutat molt agradable per viure i amb moltes virtuts, però també té hi ha situacions amb què m'identifico menys", ha explicat l'escriptor.


DECLARACIONS

Eduardo Moga

És un retrat que jo faig de la ciutat i de mi mateix vivint en aquesta ciutat: passejant pels carrers, comprant a les botigues, tenint contacte amb les seves institucions

Your browser doesn’t support HTML5 audio