Festival de Cinema de Nadal de Sant Cugat: més enllà de 'Sol a casa' i 'Love actually'

Del 27 de desembre al 4 de gener se celebrà la 4a edició d'aquest festival, que enguany té el suport d'Òmnium Cultural

Cinemes Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Cultura

Publicat el 14/des/21 per Anna Diaz

El Festival de Cinema de Nadal en Català de Sant Cugat oferirà pel·lícules de Nadal alternatives al marge de les típiques que ofereix Hollywood, com 'Sol a casa' o 'Love actually'. La 4a edició del festival, organitzat per 'El Cinèfil' i els Cinemes de Sant Cugat, se celebrarà entre el 27 de desembre i el 4 de gener, i la programació es farà pública els pròxims dies. A l'edició d'enguany s'hi suma el suport d'Òmnium Cultural amb la seva campanya CineXic que s'estendrà fins a l'abril. Les entrades del festival es podran adquirir a la web dels Cinemes o a la taquilla.

Joan Ramon Armadàs, director d''El Cinèfil', ha explicat que el que proposen amb aquest festival és una "alternativa" a les pel·lícules tradicionals de Hollywood per poder venir amb la família al cinema durant aquests dies de Nadal. Destaca que han sumat aquestes dues iniciatives, el festival i la campanya, perquè "remen en la mateixa direcció" de promocionar l'audiovisual en català als cinemes i continguts adequats per als infants. Armadàs defensa que anar a veure una pel·lícula en català "és gairebé un acte de militància" quan hauria de ser un acte de normalitat.

La iniciativa CineXic, impulsada per Òmnium Cultural, s'inicia aquest any a tota Catalunya. La campanya pretén portar el cinema en català a diferents sales i cinemes de tot el territori. A Sant Cugat portaran una pel·lícula en català cada mes fins al mes d'abril als Cinemes de Sant Cugat. A part de les projeccions, s'organitzaran activitats paral·leles, com pintar dibuixos relacionats amb el film, per tal de promocionar que puguin venir tots els nens possibles a veure cinema en català. Laia Carbó, membre de la junta d'Òmnium Cultural Sant Cugat, explica que els nens "cada cop parlen menys el català" i que des d'Òmnium, amb aquesta iniciativa, volen fer arribar el català als infants utilitzant les pantalles, que és on acostumen els nens a veure els seus continguts.

Víctor Lafuente, soci gestor dels Cinemes Sant Cugat, recalca que "s'ha de fer un esforç" per no deixar que el català mori i que des de l'empresa donen sempre suport al Festival per tal de també donar suport al català posant a la disposició els seus cinemes.






DECLARACIONS

Víctor Lafuente

Nosaltres des de l'empresa sempre hem fet suport a aquesta iniciativa i el que fem és donar suport al català amb el màxim ventall possible i posar a la disposició de l'organització els nostres cinemes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Laia Carbó

Els nens cada cop parlen menys el català i des d'Òmnium l'objectiu que tenim és promoure la llengua i una de les coses que s'ha de fer és arribar a través de les pantalles, que és on al final els nens veuen els seus continguts, en català.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Joan Ramon Armadàs

El problema és que anar a veure una pel·lícula en català és gairebé un acte de militància quan hauria de ser un acte de normalitat. De la mateixa normalitat que hi poses quan vas a veure aquest cap de setmana Spiderman o la pel·lícula de cinema independent que t'agradi veure, el problema és que no tens la mateixa oferta i, per tant, trobar el contingut en català acaba sent una gimcana.

Your browser doesn’t support HTML5 audio