Els autors santcugatencs avancen el Sant Jordi amb la 9a Taula d'Escriptors Locals

La iniciativa, impulsada pel 'Tot Sant Cugat', ha aplegat més d'una quarantena d'escriptors

Cultura

Publicat el 9/abr/22 per Maria Bragós

Sant Cugat ha començat a vestir-se de Sant Jordi dos caps de setmana abans de la diada, amb la 9a Taula d'Escriptors Locals. La rambla del Celler ha acollit aquest dissabte a la tarda més d'una quarantena d'autors santcugatencs, que han signat llibres als seus lectors. La iniciativa, impulsada pel 'Tot Sant Cugat', també ha comptat amb la col·laboració d'El Celler de Llibres i d'Òmnium Sant Cugat. Així doncs, la trobada ha aplegat escriptors de diferents edats i perfils, com Ángeles Gil, Jordi Magrià, Pau Blasco, Gemma Araujo Guerrero, Joan Anton Català, Isabel Inglés o Eduard Jener.

Parlant de 'La casa del azúcar', Ángeles Gil ha explicat a Cugat Mèdia que el llibre es va publicar al juliol de l'any 2020, en plena pandèmia, i que és ara el moment d'ensenyar-lo a tothom. Eduard Jener ha estat signant 'Assassinat a la sala Capitular', on ha explicat que recrea aquest fet, però amb la mort de veritat de l'actor que fa d'Abat Biure. "A partir d'aquí s'obre una setmana en què passen moltíssimes coses", ha avançat l'autor. Gemma Araujo Guerrero ha dut 'Cuentos para mujeres que quieren cambiar el mundo', escrit durant el confinament: "A mi que sempre m'ha agradat escriure, no trobava mai el moment. I durant el confinament em va agafar per convertir unes metàfores en contes. Em vaig posar a escriure sense saber per què escrivia, i no tenia cap objectiu al cap. I al final em vaig trobar amb onze contes escrits".

Sobre 'La Calaixera', Isabel Inglés ha comentat que "a través de petits records de la meva infantesa, he construït contes on es veu el paisatge dels anys 50 a un poblet del Priorat". Per la seva banda, Joan Anton Català ha publicat 'Una breu i atzarosa història de la vida'. "És una celebració de la vida, de la fortuna d'estar vius. És totes les casualitats que s'han donat perquè avui puguem estar parlant. I la veritat és que, en els moments que corren, és molt important celebrar la vida", ha reivindicat Català. Els lectors d''Homenatge a Lluís Llach' han trobat Jordi Magrià, que ha explicat que al llibre, hi ha els dibuixos que han inspirat les cançons de Llach, la lletra de la cançó i un codi QR per poder-la escoltar. I un dels autors més joves era Pau Blasco, que gràcies a 'Foscor, el despertar de la revolució' aquest serà el seu primer Sant Jordi com a escriptor.

































DECLARACIONS

Ángeles Gil

El llibre es va publicar al juliol de l'any 2020, en plena pandèmia, i ara és el moment d'ensenyar-lo a tothom

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Eduard Jener

'Assassinat a la sala Capitular' recrea aquest fet, però amb la mort de veritat de l'actor que fa d'Abat Biure. A partir d'aquí s'obre una setmana en què passen moltíssimes coses.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Gemma Araujo

A mi que sempre m'ha agradat escriure, no trobava mai el moment. I durant el confinament em va agafar per convertir unes metàfores en contes. Em vaig posar a escriure sense saber per què escrivia, i no tenia cap objectiu al cap. I al final em vaig trobar amb onze contes escrits.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Jordi Magrià

Al llibre, hi ha els dibuixos que han inspirat les cançons de Llach, la lletra de la cançó i un codi QR per poder-la escoltar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Pau Blasco

Soc aquí perquè he escrit la novel·la 'Foscor, el despertar de la revolució'. És el primer Sant Jordi que soc aquí, i amb molta molta il·lusió.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Isabel Inglés

A través de petits records de la meva infantesa, he construït contes on es veu el paisatge dels anys 50 a un poblet del Priorat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Joan Anton Català

És una celebració de la vida, de la fortuna d'estar vius. És totes les casualitats que s'han donat perquè avui puguem estar parlant. I la veritat és que, en els moments que corren, és molt important celebrar la vida.

Your browser doesn’t support HTML5 audio