Un brindis a l'antic Mesón tanca el 50è aniversari de la mort de Gabriel Ferrater

L'acte està emmarcat dins de l'Any Ferrater que commemora, a més, el centenari del naixement del poeta

Cultura

Publicat el 27/abr/22 per Sara Bella / Clara Bardají

El 27 d'abril de l'any 1972 moria per suïcidi a Sant Cugat el poeta Gabriel Ferrater. Per commemorar aquesta efemèride, emmarcada, a més, dins de la celebració de l'Any Ferrer, amb motiu del centenari del seu naixement, s'ha instal·lat una placa, confeccionada per Pep Codó, davant de la casa on va viure i morir. La inauguració de la placa ha comptat amb la participació de l'alcaldessa, Mireia Ingla, de gran part dels regidors i regidores del consistori i personalitats del món cultural, com la poeta Marta Pessarrodona i el filòleg i president de l'Associació Gabriel Ferrater, Joan Tres.

CONSULTA TOT EL PROGRAMA DE L'ANY FERRATER

Tres reconeix que "Ferrater no és un poeta conegut" i, per això, des de l'associació s'organitzen activitats per donar-lo a conèixer a ell i obra que va deixar. Una d'elles, la ruta literària que fa parada a diferents punts rellevants de la història del poeta, com el seu pis de la rambla Ribatallada, la biblioteca que porta el seu nom o l'antic bar El Mesón.

La placa commemorativa davant la casa de Ferrater / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Finalment, a última hora de la tarda s'ha celebrat la taula rodona 'Gabriel Ferrater, un professor singular i extraordinari', per recordar la faceta pedagògica de Ferrater. A la xerrada, que ha comptat amb la participació de la filòloga i exalumna del poeta, Mila Segarra, del poeta i comissari de l'Any Ferrater, Jordi Cornudella, i del filòleg i exalumne de Ferrater, Enric Sullà, s'hi han donat a conèixer tota mena d'anècdotes d'aquest poeta que, sens dubte, va deixar emprenta en els seus estudiants.

La jornada ha acabat amb un brindis a l'antic Mesón, local on Ferrater passava llargues hores acompanyat d'alumnes, amics i coneguts.