Torre Negra, encantada de conèixer els santcugatencs

L'entorn de la masia obre les portes a la ciutadania amb unes jornades que han començat aquest dissabte

Cultura

Publicat el 4/jun/22 per Maria Bragós

L'entorn de la masia de Torre Negra s'ha presentat aquest dissabte a la ciutadania de Sant Cugat amb l'inici de les jornades 'Obrim Torre Negra!'. Després que l'Ajuntament adquirís l'espai al mes de gener, la finca s'ha omplert de vida amb visites guiades que s'han anat fent cada mitja hora, un tast d'oli ecològic - que s'ha acompanyat de cireres, albercocs, maduixes i sucs de fruita per fer front a la calor -, tallers familiars i un concert de música tradicional amb Marcel Casellas Trio. El Joan i la Marieta tampoc no s'ho han volgut perdre, i han ballat al migdia davant la masia. De fet, la colla gegantera ha estat el primer grup que ha pogut gaudir de la visita guiada.

Durant les visites s'ha fet una volta per l'entorn i el vestíbul de Torre Negra, sense entrar a les estances de la planta noble perquè encara no hi pot pujar tanta gent alhora. Aquestes estances s'han ensenyat a través d'un vídeo, que també s'ha acompanyat de plafons informatius que explicaven la història de la fortificació. De fet, la tinenta d'alcaldia de Cultura i Memòria Històrica, Esther Madrona, ha comentat que les jornades s'han preparat perquè la ciutadania conegués el patrimoni natural, però també l'històric: "Tenim aquí darrere uns plafons que intenten resumir la història d'aquesta masia. I amb aquestes visites guiades que fem a l'interior de la casa acabem de descobrir què és el que significa Torre Negra per la nostra ciutat".

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha s'ha mostrat emocionada de veure la finca plena d'activitat. "Aquí per jutjar només cal mirar i anar donant voltes per aquest entorn que tenim privilegiat. Com a Ajuntament teníem l'obligació d'adquirir-lo, obrir-lo a la gent, i sobretot preservar-lo. Perquè això és l'entrada i la porta a Collserola: és un espai privilegiat de la ciutat, i la nostra obligació és fer que això continuï així per la gent de la nostra ciutat", ha assegurat l'alcaldessa.

Les jornades 'Obrim Torre Negra!' han continuat aquest diumenge, i entre els dos dies hi han assistit més de 950 persones. A banda, l'accés al recinte estarà obert a tothom a partir de l'11 de juny: de 10 h a 19 h el dissabte i de 10 h a 14 h el diumenge. Les visites, que requereixen reserva prèvia, i l'accés a l'espai continuarà obert, sense activitats, la resta de caps de setmana de juny en horari de matí, de 10 h a 13.30 h.









DECLARACIONS

Esther Madrona

Que la gent també pugui acostar-se fins aquí, i a banda de descobrir el patrimoni natural, pugui descobrir el patrimoni històric de la ciutat. Tenim aquí darrere uns plafons que intenten resumir la història d'aquesta masia. I amb aquestes visites guiades que fem a l'interior de la casa acabem de descobrir què és el que significa Torre Negra per la nostra ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Mireia Ingla

Per jutjar només cal mirar i anar donant voltes per aquest entorn que tenim privilegiat. Com a Ajuntament teníem l'obligació d'adquirir-lo, obrir-lo a la gent, i sobretot preservar-lo. Perquè això és l'entrada i la porta a Collserola: és un espai privilegiat de la ciutat, i la nostra obligació és fer que això continuï així per la gent de la nostra ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio