Tres pianos sedueixen Sant Cugat amb música

La iniciativa 'El Maria Canals porta cua' ha tornat a la ciutat sense restriccions per la pandèmia

Persona tocant el piano de cua de la Fundació María Canals / Foto: Cugat Mèdia

Cultura

Publicat el 22/oct/22 per Marc Morales

Els carrers de Sant Cugat han viscut un dia ple de música gràcies a la Fundació Maria Canals. L’Ajuntament i aquesta entitat han repartit tres pianos de cua per diferents indrets del municipi amb motiu de 'El Maria Canals porta cua' i 'Viu la Clàssica Sant Cugat'. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és apropar la música al carrer i desmitificar el piano com a instrument elitista que només es toca en conservatoris i auditoris. Durant tot el dia els veïns i veïnes del municipi han pogut gaudir d'aquests tres pianos instal·lats a la plaça d’Octavià, al carrer de Valldoreix i a la plaça de Lluís Millet.

La idea de la fundació és acostar el piano a tota la ciutadania d'una manera informal i despreocupada. Els tres pianos han estat a peu de carrer i a disposició de qualsevol persona que els ha volgut tocar. Petits i grans, des dels que han tocat per primer cop fins als que s'hi dediquen plenament, han gaudit molt d'aquesta iniciativa.

Jeroni Oliva, dinamitzador dels pianos del Maria Canals, ha destacat la gran participació que ha tingut l'activitat i s'ha mostrat molt content amb persones que han repetit d'edicions anteriors: "Ha vingut molta gent, des que hem tingut el piano muntat, s'ha format una cua de gent i no han parat de tocar. A Sant Cugat fa anys que venim, veiem molta gent que repeteix. Molts d'ells es preparen peces per l'any vinent i és un incentiu per millorar en la seva pràctica del piano".

Per finalitzar la jornada d'aquest dissabte la pianista ucraïnesa, Maryna Naydon, pianista vinculada al Liceu, ha ofert un petit concert amb peces de piano clàssiques i modernes.




DECLARACIONS

Jeroni Oliva

Ha vingut molta gent, des que hem tingut el piano muntat, s'ha format una cua de gent i no han parat de tocar. A Sant Cugat fa anys que venim, veiem molta gent que repeteix. Molts d'ells es preparen peces per l'any vinent i és un incentiu per millorar en la seva pràctica del piano.

Your browser doesn’t support HTML5 audio