Records i costums sedueixen els veïns de Sant Cugat per Tots Sants

Les restes arqueològiques del Monestir, protagonistes de la visita

Imatge de la visita guiada al Monestir per Tots Sants / Cugat Mèdia

Cultura

Publicat el 29/oct/22 per Marc Morales

El Monestir ha viscut una tarda de dissabte plena de records i vivències gràcies al programa 'Tot el Cercle de l'Any'. La visita ha explicat la festa litúrgica que feien els monjos per celebrar la festivitat de Tots Sants. A més també s'ha donat a conèixer els costums i celebracions dels monjos sobre l'entorn de la mort.

El recorregut de l'activitat ha passat per diferents indrets del Monestir i del seu museu. El que més ha destacat ha sigut la visita de les restes arqueològiques i aquest dissabte ha sigut l'únic dia de l'any que s'han pogut veure. Les restes arqueològiques només es poden visualitzar si es fa aquesta visita especial. La guia ha detallat a tots els visitants que s'ha hagut de fer un sostre nou, s'ha elevat el terra de la sala capitular, i el més important d'aquestes restes ha sigut una làpida. Totes les restes arqueològiques són de la casa romana del segle primer i del segle quatre.

La guia del museu, Isabel Centeno, s'ha mostrat molt contenta i satisfeta amb la visita d'aquest dissabte, a més que s'hagi pogut fer la visita amb l'habitual normalitat prepandèmica i de poder recuperar la normalitat al museu: "Ha estat molt bé. Ha vingut molta gent, l'any passat no van venir gaire per culpa de la Covid i costava molt que vingués la gent. Avui molt bé, estem tenint molt bons resultats amb aquesta ruta i totes les activitats que en fem, cada vegada s'animen més i això ens omple d'orgull".

La visita ha durat poc més d'una hora i ha finalitzat a l'església on s'han visitat diferents tombes.




DECLARACIONS

Isabel Centeno

Ha estat molt bé. Ha vingut molta gent, l'any passat no van venir gaire per culpa de la Covid i costava molt que vingués la gent. Avui molt bé, estem tenint molt bons resultats amb aquesta ruta i totes les activitats que en fem, cada vegada s'animen més i això ens omple d'orgull.

Your browser doesn’t support HTML5 audio