El Calendari dels Pagesos del 2023 ja està a la venda

La revista-almanac inclou consells de com fer servir les herbes a la cuina i un calendari de fruites i hortalisses de temporada

La portada del Calendari dels Pagesos d'enguany / Foto: cedida

Cultura

Publicat el 12/nov/22 per Maria Bragós

El Calendari dels Pagesos del 2023 ja es pot trobar als quioscos i a les llibreries. La revista-almanac, que s'edita a Sant Cugat, arriba enguany al número 162 i inclou consells de com fer servir les herbes a la cuina i un calendari de fruites i hortalisses de temporada, entre d'altres. Pel que fa a l'astronomia, recorda que l'any vinent hi haurà dos eclipsis de sol (el 20 d'abril i el 14 d'octubre), però que no seran visibles des de Catalunya. El que sí que es podrà veure des d'aquí seran dos eclipsis de lluna: els dies 5 de maig i 28 d'octubre.

Les persones que el llegeixin també hi trobaran una poesia per a cada mes de l'any i el 'Judici de l'any', escrit per Anaís Falcó i Christian Simelio, amb el més destacable del 2022.

A la portada del Calendari dels Pagesos es reprodueix la Roda Perpètua, ideada pel frare Domènec Varni i publicada pel frare Miquel Agustí l'any 1617. La Roda Perpètua pronostica quins anys seran fèrtils, molt fèrtils, estèrils i molt estèrils. Pel que fa al cultiu, el 2023 serà estèril.

El Calendari dels Pagesos és la publicació en llengua catalana que fa més anys que s'edita ininterrompudament, ja que va néixer l'any 1861 a la llibreria i impremta Casa Llorens de Barcelona.