L'orgue del Monestir torna a sonar amb més força que mai

Centenars de persones han assistit aquest dijous a la missa de benedicció de l'orgue a càrrec del bisbe de Terrassa


  • Comparteix:

L'orgue del Monestir ha tornat a sonar i amb més força que mai després d'una restauració que ha durat prop d'un any i que ha costat 156.000 euros. El bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, ha assistit, aquest dijous, a la missa de benedicció de l'orgue, que ha aplegat centenars de persones. Tot i això, el primer concert complet, a càrrec de l'organista de la Sagrada Família, Juan de la Rubia, no serà fins al 26 de novembre.

Amb aquesta restauració s’han duplicat el nombre de tubs, passant de 500 a 1000, tal com havia previst el mestre Gaietà Estadella, que és qui el va dissenyar i construir l’any 1912. Dels poc més de 156.000 euros que ha costat el projecte, 100.000 els ha aportat la Parròquia dels seus estalvis. Els 56.000 restants s'han obtingut mitjançant una campanya de mecenatge.

Pintures romàniques

Els treballs de restauració també van permetre recuperar unes pintures romàniques que havien quedat ocultes darrere els tubs. Unes pintures que s'han pogut conservar gràcies a la protecció de l'orgue, ja que la resta que hi havia a les parets han desaparegut.

Aquest és el fet que ha complicat més la feina de restauració, segons va explicar a Cugat Mèdia fa unes setmanes el restaurador Federico Acitores, un expert que ja ha construït 112 orgues i n'ha restaurat 98. "Aquest treball ha estat especialment difícil pel poc espai i per les pintures, que s'ha hagut de readministrar l'espai per deixar les pintures a la vista", va dir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.