La dansa, la música i, en especial, la poesia tanquen l'Any Ferrater

L'acte oficial de cloenda ha comptat amb l'alcaldessa de Sant Cugat, l'alcalde de Reus i el president de la Generalitat

Cultura

Publicat el 22/nov/22 per Sara Bella

Amb música, amb dansa i, sobretot, amb poesia. Així ha conclòs oficialment aquest dimarts al Teatre-Auditori de Sant Cugat l'Any Ferrater, dotze mesos que han servit per commemorar el centenari del naixement a Reus del poeta i els 50 anys de la seva mort a Sant Cugat. L'espectacle, conduït pel comissari de l'Any Ferrater, Jordi Cornudella, ha comptat amb l'actuació dels actors Jaume Madaula, Pol López i Bàrbara Roig, del poeta Pol Guasch, de la baixista Anna Tobias i de la companyia de dansa La Veronal.

També han estat presents a la cloenda, mitjançant imatges, àudios i al·lusions directes, el testimoni de les tres dones que van conviure amb Ferrater els últims anys de la seva vida: Helena Valentí, Jill Jarrell i Marta Pessarrodona.

Jordi Cornuella ha assegurat que el balanç de l'Any Ferrater és "molt bo" i que "s'ha complert l'objectiu de difondre al màxim l'obra de Ferrater". Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha destacat els vessants de crític, de lingüista i de poeta de Ferrater, mentre que l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, l'ha descrit com un "personatge excepcional".

Finalment, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha volgut destacar quatre grans idees de Ferrater: "que va ser un dels grans intel·lectuals del segle XX a Catalunya, que va ser molt més que un poeta, el seu llegat i, finalment, la reflexió que ens porta a tenir molt present que la cultura és el pilar bàsic de Catalunya".


DECLARACIONS

Pere Aragonès

En primer lloc, que va ser un dels grans intel·lectuals del segle XX a Catalunya, que va ser molt més que un poeta, el seu llegat i, finalment, la reflexió que ens porta a tenir molt present que la cultura és el pilar bàsic de Catalunya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio