El Nadal arriba a Sant Cugat amb el tradicional concert de valsos i danses

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat interpretarà el seu repertori nadalenc el 27 de desembre al Teatre-Auditori

Fotografia de final de concert de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat / Foto: Cedida

Cultura

Publicat el 12/des/22 per Zoè Ribaudí

Les festes de Nadal arriben un any més acompanyades del tradicional concert de valsos i danses de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, que tindrà lloc al Teatre-Auditori el 27 de desembre. Una proposta que s'inspira en el concert de Cap d'Any que se celebra a Viena des de 1941 i que cada any aglutina milions d'audiències a través del televisor. Enguany, la formació santcugatenca, sota la batuta de Josep Ferré, interpretarà un repertori variat de valsos, música catalana i una mica de jazz. Amb aquesta proposta, l'orquestra farà una gira per diferents escenaris catalans que finalitzarà el 7 de gener al Teatre Municipal de Montcada i Reixac.

La formació simfònica santcugatenca oferirà peces de la saga dels Strauss i també 'Fiddle Faddle', de Leroy Anderson, l'obertura de 'Cavalleria lleugera', de Franz von Suppé, i fragments del ballet 'El Trencanous' de Piotr Ílitx Txaikovski. Com ja és tradició, l'orquestra també interpretarà una suite de Salvador Brotons, que inclou vuit nadales catalanes: 'A vint-i-cinc de desembre', 'El petit vailet', 'El noi de la mare', 'El desembre congelat', 'Sant Josep i la Mare de Déu', 'A Betlem me'n vull anar', 'L'Àngel i els pastors' i 'El cant dels ocells'.

Segons el mestre Josep Ferré, aquest "concert familiar i apte per a tots els públics oferirà algunes sorpreses més". Més enllà de la programació, el públic podrà gaudir del bon humor de la formació, que oferirà uns quants gags i bisos proposats pels mateixos músics. Tot plegat, a través d'un repertori amb "música alegre, ballable i divertida, que agradarà a tothom", ha assegurat Ferré.

Les entrades al Teatre-Auditori es poden comprar en aquest enllaç.

A banda del concert al Teatre-Auditori, l'Orquestra Simfònica Sant Cugat farà una petita gira per diferents ciutats catalanes:

  • 18 de desembre 2022, a les 18 hores a l'Auditori de Cornellà
  • 23 de desembre 2022, a les 20 h al Teatre Zorrilla de Badalona
  • 27 de desembre 2022, a les 20 h al Teatre-Auditori Sant Cugat
  • 30 de desembre 2022, a les 20.30 h al Teatre Fortuny de Reus
  • 1 de gener 2023, a les 19 h al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt
  • 7 de gener 2023, a les 19 h al Teatre Municipal de Montcada i Reixac



  • DECLARACIONS

    Josep Ferré

    Aquest tòpic que la música simfònica no interessa és mentida. Un concert de valsos, com que la gent sap el que és, ja es presta més a ser una cosa familiar. Saben que hi haurà sorpreses. La característica del concert és música alegre, i això agrada a tothom.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio