'L'òpera dels amics' s'estrena a Sant Cugat per acostar el gènere a tots els públics

El muntatge, a càrrec de SIMFONOVA, recull peces recomanades per cinc personalitats del país

Cartell promocional del concert / Foto: SIMFONOVA

Cultura

Publicat el 8/feb/23 per Natàlia Cerdán

El Teatre-Auditori acull el concert 'L'òpera dels amics', l'estrena del cinquè muntatge del grup SIMFONOVA. La proposta fa un recopilatori dels fragments d'òperes que més agraden a cinc personatges coneguts a Catalunya: Carles Sans (El Tricicle), Josep Roca (sommelier i propietari d'El celler de Can Roca), Helena García Melero (periodista de TV3), Toni Clapés (periodista i comunicador de RAC1) i Boris Izaguirre (escriptor, presentador de televisió i showman). El muntatge tindrà lloc aquest divendres a les 20 h, i les entrades costen 28 euros.



El guionista i presentador de l'espectacle, Marcel Gorgori, ha explicat a Cugat mèdia que la gira pretén acostar l'òpera a totes les persones que tenen curiositat per aquest món, però que no saben per on "començar". "El nostre lema és que quan la música val la pena no només pot estar dirigida a un públic concret, sinó que aquesta ha de ser accessible per a tothom sense deixar de banda la bona qualitat musical", detalla.

'Madama Butterfly', 'La Bohème' o 'Samsó i Dalila' són alguns dels fragments que interpretarà la companyia que es va consagrar el 2012 gràcies a la iniciativa del mateix Gorgori, Daniel Antolí (director d'orquestra) i Joaquim Garcia (violinista). L'aposta va més enllà de la música, i en els concerts de SIMFONOVA s'inclouen elements que no són tan típics d'aquest tipus d'esdeveniments, com projeccions audiovisuals, dissenys de llums específics o la figura d'un presentador interactiu amb els assistents. Tot plegat, uns elements que tenen com a objectiu acostar-se al públic i fer de l'òpera una experiència molt més pròxima.

Com a presentador, Gorgori explica que abans de començar els concerts és important trencar el gel amb el públic, una tasca que veu senzilla perquè quasi sempre la gent ve disposada a "passar-s'ho bé". "M'agrada molt el contacte amb els assistents, i és bonic veure com a la sortida molta gent s'espera per parlar amb nosaltres; això es paga tant com el sou", reconeix.

Gorgori compta en l'equip amb els solistes Carles Cosías (tenor), Laura del Río (soprano), Toni Marsol (baríton), Laura Vila (mezzosoprano), el cor de SIMFONOVA i l'Orquestra Simfònica Barcelona Philarmonia, que sumen un conjunt de 90 veus i 60 músics. 'L'òpera dels amics' veurà ben aviat la llum a Sant Cugat i a altres localitats catalanes amb l'esperança "d'agradar i emocionar al públic".


DECLARACIONS

Tall Marcel Gorgori

La idea que tenim és fer veure en tots els nostres concerts que una persona que tingui certa curiositat per accedir al món de l'òpera i no sàpiga ben bé per on començar ens ha de venir a veure.

Your browser doesn’t support HTML5 audio