La Cantina publica el seu primer disc, 'Bauma'

La lluita i la crítica social és l'eix central de les cançons del treball del grup santcugatenc

Dos membres del grup, Maria Teixidor (bateria) i Guim Solivelles (baixista), durant el rodatge del videoclip 'Garrotades' / Foto: La Cantina

Cultura

Publicat el 23/mar/23 per Elisenda De Ferrer

El grup amb integrants santcugatencs La Cantina publica el seu primer àlbum, 'Bauma'. Aquest divendres estarà disponible en totes les plataformes digitals el primer single, 'Garrotades', una cançó que critica des de la ironia la monarquia.

La saxofonista del grup, Ivet Patxot, ha explicat a Cugat Mèdia que el disc vol "plasmar diferents lluites socials que afecten el nostre dia a dia a través d'una melodia festiva" i mostrar al públic què representa 'La Cantina' per a ells, "un espai de suport que ens permet fer el que més ens agrada, crear música".

A través de la seva fórmula original, l'àlbum endinsa l'oient en un viatge de 12 cançons plenes de consciència crítica que s'emmarquen en diferents estils musicals. "Seguim molt la tendència del rock com a base, però degut als nostres referents barregem gèneres com el reggae, el rap o inclús el funk", ha explicat Patxot.

El projecte de La Cantina es va iniciar fa tres anys, tot i que va ser interromput per la pandèmia. Pocs mesos abans del confinament, els santcugatencs Martí Busquets (vocalista) i Guim Solivelles (baixista) van voler fer realitat el somni que compartien des que eren petits: crear una banda.

Quan la situació sanitària ho va permetre, van iniciar la cerca de la resta de membres del grup. Ivet Patxot (saxofonista) i Eloi Pont (guitarrista), també santcugatencs, van ser les primeres incorporacions. "Amb nosaltres dos van contactar molt fàcilment, ja que som de la mateixa ciutat, la resta d'integrants es van unir gràcies al boca-orella", ha explicat Patxot. Després d'un any i mig de feina continuada, ara comencen a veure resultats "molt satisfactoris".

'Garrotades' estarà disponible a partir d'aquest divendres. Dues setmanes després faran un segon avançament amb el single 'Donar la cara', i set dies més tard publicar l'últim senzill, 'La Cantina'. Finalment, el disc sencer sortirà a la llum el 28 d'abril.

Els santcugatencs Marc Vivancos i Alexandre Sanjuan han ajudat a La Cantina en tot el procés visual del disc. Vivancos, director de cinema, ha dirigit el primer videoclip del grup i Sanjuan, fotògraf, ha proporcionat les imatges.



DECLARACIONS

Ivet Patxot

(L'objectiu del disc) també és reivindicar com un espai festiu pot servir com a eina de transformació social a partir d'unes lletres crítiques que fomentin la consciència cívica a través de la música.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ivet Patxot

És bastant difícil accedir als mitjans, la veritat. Els locals sempre ens doneu molt altaveu, des de Sant Cugat, Montcada, Sant Andreu, el Clot, d'on som nosaltres, però als mitjans més grans o més generals costa molt accedir-hi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio