Un concert de Pau Casals, una festa literària i un cicle de debats, primeres activitats d'Òmnium Cultural a Sant Cugat

Cultura

Publicat el 21/abr/05 per Roser Puy

La delegació local d'Òmnium Cultural està ultimant el seu pla de treball per aquest any amb tres propostes: la representació d'El Pessebre de Pau Casals, la institució de la Festa Literària Òmnium Cultural Sant Cugat i una programació de debats de temàtica local, a més de participar en les activitats que porta a terme l'entitat a tot el país.

La delegació local d'Òmnium Cultural, constituïda el passat novembre, està treballant en tres projectes per portar a terme abans que finalitzi l'any. Amb motiu del 45è aniversari de l'oratòria 'El Pessebre', que va composar Pau Casals per dur un missatge de pau a tot el món i amb text de Joan Alabedra, l'entitat cultural vol promocionar la seva representació per part de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i les principals corals de la ciutat.

Una altra de les activitats proposades per Òmnium Cultural, i que s'està acabant d'ultimar amb la regidoria de Cultura, és un sopar que reuneixi els escriptors santcugatencs en una nit literària. El president de l'entitat a Sant Cugat, l'historiador i escriptor Xavier Escura, ha declarat que la seva intenció és contribuir a dinamitzar la vida cultural de la nostra ciutat.

Xavier Escura

El que modestament pretenem és portar a terme idees i proectes que no competeixin amb les d'altres entitats culturals a Sant Cugat, que n'hi ha moltes, sinó ajudar a coordinar i aglutinar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Finalment, Òmnium Cultural té pensat programar un cicle de debats de petit format de temàtica molt local i concreta, tan bon punt inaugurin el nou local. El president de l'entitat, Xavier Escura, explica l'objectiu d'aquest cicle de debats.

Xavier Escura

La nòmina d'autors, artistes i gent a dir coses a Sant Cugat és interminable. Pensem que també tenen cabuda de cara a parlar de temes minoritaris que són d'interès d'unes quantes persones.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que Òmnium Cultural es va crear l'any 1961 per defensar la llengua, la cultura i la identitat catalana en el context de la repressió franquista. Compta amb 23 delegacions arreu de Catalunya i amb uns 16.000 socis, 300 dels quals pertanyen a la delegació de Sant Cugat.