Els castellers de Sant Cugat actuen al municipi basc de Leioa

Cultura

Publicat el 23/jun/02 per Miquel

Els Castellers de Sant Cugat han participat aquest cap de setmana a les festes majors de la població basca de Leioa. La colla local va oferir una mostra de les seves construccions, que va incloure castells de la gamma de 6 i també alguns de 7. Tant els membres de la colla com les autoritats de Leioa s'han mostrat molt satisfets de l'intercanvi, i esperen repetir-lo en el futur.

Fa uns mesos, els responsables dels Castellers de Sant Cugat van expressar la seva intenció de fer actuacions fora de Catalunya. Aquest cap de setmana ho han aconseguit, amb dues jornades intenses que han inclòs actuacions a La Rioja alabesa i, especialment, a la població de Leioa. L'intercanvi ha estat possible per mediació de l'ajuntament, que va establir contactes amb el municipi basc. Així ho explica la presidenta de la colla, Rosa Ros.

Rosa Ros



L'actuació dels castellers de Sant Cugat a Leioa va arribar al seu punt fort diumenge a la nit, quan la colla local va aixecar un 4 de 7 i un 3 de 6 aixecat per sota en una actuació que va ser retransmesa per la televisió autonòmica ETB. Les autoritats de Leioa es van mostrar molt satisfetes per aquest intercanvi cultural, tal com explica l'alcalde, Carmelo Sáez de la Maza.

Carmelo Sáez de la Maza



Sáez de la Maza va expressar el seu compromís de retornar la visita i organitzar properament a Sant Cugat una jornada de folklore basc.