La quinzena Biennal d'Art Contemporani Català potenciarà la innovació i ampliarà el seu recorregut

Ja es poden presentar les obres per aquesta nova edició, oberta als artistes catalans i andorrans de fins a 35 anys

Cultura

Publicat el 13/mai/05 per Mariona Surribas

Ja s'han presentat les bases per participar a la quinzena edició de la Biennal d'Art Contemporani Català, que organitzen el Museu de Sant Cugat i la Canals-Galeria d'Art, i on hi poden participar artistes menors de 35 anys residents a Catalunya i al Principat d'Andorra. De moment, onze municipis han confirmat que acolliran aquesta exposició itinerant, encara que s'espera que finalment siguin 18 les poblacions que hi participin. Sant Cugat serà, l'abril del 2006, el primer destí d'aquesta exposició, que potenciarà especialment la innovació.

Amb el nom, lleugerament modificat, de Biennal d'Art Contemporani Català, la quinzena edició d'aquesta proposta cultural pionera, que es va iniciar a Sant Cugat l'any 1977, ja ha presentat les seves bases per a l'edició del 2006. Fins el 30 de gener, tots aquells artistes de fins als 35 anys residents a Catalunya i el Principat d'Andorra poden presentar les seves obres, amb tema i tècnica lliures.

Les obres seleccionades s'exposaran al Museu de Sant Cugat del 20 d'abril al 2 de juliol del 2006, i tot seguit l'exposició començarà un recorregut itinerant per diverses ciutats de Catalunya i Andorra que finalitzarà el desembre del 2007. El creador d'aquesta iniciativa, Josep Canals, ha explicat que de moment són onze els municipis que acolliran aquesta exposició itinerant, però que s'espera que finalment hi participin 18 poblacions. A més, Canals ha destacat que enguany el jurat que escollirà la trentena d'obres que s'exposaran incidirà sobre tot en el factor de la innovació.

Josep Canals

A l'hora d'escollir les obres s'incidirà molt en el component d'innovació de les mateixes. De moment hi ha onze municipis que ja han confirmat que acolliran l'exposició, però s'espera que siguin 18 finalment.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha posat de relleu la importància d'aquest esdeveniment dins l'àmbit de l'art contemporani català i ha subratllat que la mostra també pot servir de plataforma per promocionar els artistes de Sant Cugat.

Àngels Solé

La Biennal pretén impulsar l'art contemporàni català i alhora també pot servir de plataforma per promocionar els artistes de la nostra ciutat, que han sigut seleccionats en diferents ocasions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En representació de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), patrocinadora de l'esdeveniment des de l'anterior edició, Lluís Sangrà ha recalcat que aquesta empresa sempre ha volgut impulsar l'art contemporani català i ha afegit que és encertat obrir l'edat dels artistes que es presenten fins als 35 anys.

Lluís Sangrà

Sempre hem defensat la idea de promocionar l'art contemporani català, a banda també de la cultura mediterrània. Em sembla encertat que l'edat dels artistes que es presentin s'allargui fins als 35 anys.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En el mateix sentit s'ha expressat el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, que ha incidit en la necessitat de promocionar els artistes catalans i l'art contemporani del país. Campins, a més, ha explicat que possiblement Rubí sigui una de les ciutats que s'acabin incorporant enguany al recorregut de la Biennal.

Recordem que l'esdeveniment està organitzat pel Museu de Sant Cugat i la Canals-Galeria d'Art i que té un pressupost de 88.000 euros, que inclouen els 20.000 euros de patrocini, a més dels 2.500 aportats pels ajuntaments de l'itinerari.