El Museu acollirà una exposició amb 57 artistes contemporanis dins l'Any del Llibre i la Lectura

La mostra es podrà veure des 22 de juny i fins el 18 de setembre

Cultura

Publicat el 15/jun/05 per Mar Castro

'De Miró a Clavé. Paraula i forma a l'art contemporani' és el títol de l'exposició que es podrà veure al Museu de Sant Cugat des del 22 de juny i fins el 18 de setembre. La mostra s'emmarca dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura i consta d'una àmplia representació de l'art contemporani des de finals del segle XIX fins a les tendències més actuals.

L'exposició 'De Miró a Clavé. Paraula i forma a l'art contemporani' està formada per un total de 68 obres de de 57 artistes diferents. El projecte és una iniciativa del Museu de Sant Cugat que s'emmarca dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura i ha comptat amb la col·laboració de l'Associació art Catalunya.

La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha explicat que l'exposició intenta ser una 'mirada cap a literatura'. Segons Solé, les obres que es s'exposaran al museu de la nostra ciutat del 22 de juny i fins el 18 de setembre mostraran la relació que hi ha entre el món dels llibres i el de les arts plàstiques.

Àngels Solé

D'alguna manera és una mirada cap a la literatura més potser fixant-se a vegades en els suports com és el cas de l'obra de Godó o també de forma més simbòlica. Ens ensenya la relació entre la literatura i les arts plàstiques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Totes aquestes obres han estat aportades tant pels fons de les galeries que formen part de l'Associació art Catalunya, com per particulars. D'aquesta manera, a la mostra es podran trobar obres inèdites d'artistes com Miró o Tàpies. A més també es podran trobar noms vinculats directament amb la nostra ciutat com Sergi Barnils, Neus Colet o Josep Grau-Garriga, entre d'altres.

Julio Niebla, comissari de l'exposició, ha explicat que es va quedar 'impregnat per la màgia' que segons ell desprèn l'espai del Museu de Sant Cugat. Niebla considera que aquest equipament és un dels millors llocs per fer una exposició perquè implica 'posar art dins un recipient que ja és art en si mateix'.

Julio Niebla

Quan vaig venir a veure aquest espai em vaig quedar impregnat per la màgia. És justament, amb un altre de Girona, dels llocs més macos per exposar perquè és posar l'art dins un recipient que ja és art.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha destacat la importància de tenir una exposició com aquesta a la nostra ciutat. Campins considera que l'exposició és una mostra d'art de 'primer ordre'.

Lluís Campins

És tot una fita. És una exposició molt important dintre del context positiu que es dóna arreu de Catalunya. És una exposició de primer ordre.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que l'exposició 'De Miró a Clavé. Paraula i forma a l'art contemporani' es podrà visitar al Museu de la ciutat a partir del proper dimecres 22 de juny i fins el 18 de setembre.