Prop de 800 persones assisteixen al darrer acte de commemoració del 17è centenari del màrtir Cugat

L'acte ha comptat amb una eucaristía i un homenatge al Claustre

Cultura

Publicat el 27/jul/05 per Josep Gimeno

Prop de 800 persones han assistit a l'eucaristia i a l'homenatge al claustre que han posat el punt i final, aquest dimecres, als actes de commemoració del 17è centenari del màrtir Cugat. Diverses autoritats eclesiàstiques i polítiques, entre les quals hi havia l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, han assistit a l'acte.

La missa que s'ha oficiat al Monestir ha estat presidida pels tres bisbes de la Província Eclesiàstica de Barcelona; els bisbes de Barcelona, Vallès i Sant Feliu de Llobregat. Un cop acabada l'eucaristia, els assistents han passat al claustre, que ha acollit l'acte d'homenatge al màrtir Cugat.

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, ha dit que l'acte d'homenatge al màrtir Cugat està ple de simbolisme.

Jordi Pujol

L'homenatge al màrtir Cugat és un acte que et fa sentir content.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un grup format per 8 músics locals ha acompanyat la cerimònia amb diverses peces musicals, entre les quals es trobava l'himne litúrgic a sant Cugat, que data del segle VII d.C. Durant l'homenatge, el grup Mediterrània ha interpretat la Moixiganga, un espectacle que, mitjançant quadres plàstics formats per persones, representa diversos episodis de la passió de Crist.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha qualificat l'acte d'homenatge d''emotiu'.

Lluís Recoder

Ha estat un acte solemne i bonic. Estic molt content d'haver-hi assistit.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el rector de la parròquia de sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha manifestat la seva satisfacció per la celebració d'aquest homenatge i per l'alta assistència de públic, malgrat ser un dia laborable.

Mossèn Blai Blanquer ha dit que actes com aquest serveixen per arrelar la gent a la nostra història.

Blai Blanquer

El màrtir Cugat suopera els elements religiosos i ens serveix per arrelar-nos a la nostra història.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El llibre 'El triomf de la fe' recopilarà tots els actes preparatius i de celebració del 17è centenari del martiri de Cugat.