El Museu acollirà una exposició d'icones bizantines amb obres del segle XVII fins al XXI

El col·leccionista Joan Josep Brugera ha fet la selecció de les peces

Cultura

Publicat el 10/oct/05 per Miquel Herrada

El Museu de Sant Cugat acollirà, a partir del 26 d'octubre, una exposició d'iconografia bizantina amb obres realitzades entre el segle XVII i l'actualitat. La mostra consta d'un centenar de peces que constaten la continuïtat del cànon bizantí, que s'ha conservat fins els nostres dies als països de l'est.

L'exposició incorporarà algunes icones datades a principis del segle XXI, que demostren que l'art de les icones no ha patit cap transformació important des de l'establiment d'uns cànons iconogràfics i formals a l'època bizantina. Uns cànons que, en general, han persistit amb el pas dels segles i que encara es conserven avui dia en alguns països, especialment a la Rússia ortodoxa.

El comissari de l'exposició, l'expert i col·leccionista Joan Josep Brugera, explica les característiques d'aquesta mostra, que ell mateix qualifica de 'sorprenent'.

Joan Josep Brugera

És sorprenent que s'organitzi una exposició d'icones bizantines. Hi ha un centenar de peces, des del segle XVII fins a l'actualitat. Es demostra que encara se segueix el cànon bizantí en les icones.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat molt satisfet pel fet que el Museu de Sant Cugat aculli una exposició de tant nivell i ha assegurat que aquest equipament cultural està assolint plenament el seu objectiu de programar mostres d'una elevada qualitat artística.

Lluís Recoder

Fins fa poc el Museu ha acollit l'exposició 'De Miró a Clavé', que tenia una gran qualitat. Ara mantenim, o fins i tot incrementem, el nivell. Les icones bizantines són d'una grandíssima qualitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un cop finalitzada l'exposició al Museu de Sant Cugat, el 15 de gener del 2006, el Museu de l'Abadia de Montserrat acollirà de forma permanent aquesta col·lecció.