Solé proposa als partits consensuar la llista de personalitats presents al nou Consell de Cultura

La tinenta d'alcalde de Cultura ha fet una proposta per reformar aquest organisme

Cultura

Publicat el 16/feb/06 per Miquel Herrada

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha proposat a la resta de partits polítics consensuar la llista de personalitats de reconegut prestigi que integraran, conjuntament amb representants d'entitats, el nou Consell de Cultura. Solé assegura que la reforma d'aquest òrgan, que s'està debatent aquests dies, ha de servir per guanyar representativitat i millorar l'operativitat.

La proposta d'Àngels Solé passa per ampliar la representativitat de l'actual consell d'entitats i convertir aquest òrgan en un veritable Consell de Cultura on es reflecteixi la diversitat d'agents culturals del municipi. En concret, la tinenta d'alcalde de Cultura vol incorporar a les sessions diverses personalitats de reconegut prestigi dins el món de la cultura i ofereix a la resta de partits la possibilitat de consensuar la llista de personalitats, en comptes d'escollir directament un representant de cada formació.

Àngels Solé

Amb aquest propòsit, proposem un consell representat per membres de les entitats i persones de reconegut prestigi dins del món cultural. Podem arribar a un consens amb els partits polítics.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Solé reconeix que la seva proposta és 'heterodoxa', perquè fuig de l'elecció directa de representants per part dels partits polítics, però assegura que el seu model és més ric i permet donar més llibertat als membres del consell de cultura.

Àngels Solé

És molt més ric un consell que estigui consensuat pels partits, però que les persones no representin directament els partits. Així tenen més llibertat per treballar i els dona més riquesa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La tinenta d'alcalde de Cultura ha explicat que la proposta d'ICV-EA és similar a la de l'equip de govern, tot i que és més 'ortodoxa' pel que fa al mecanisme de designació dels representants dels partits polítics. Pel que fa a la proposta del PSC, Àngels Solé l'ha considera 'inacceptable' i rebutja la possibilitat que una assemblea plenària d'entitats sigui l'encarregada d'escollir els membres del Consell de Cultura.