La professora de la Universitat de Lleida, Imma Lorés, explica a la Universitat Catalana d'Estiu la simbologia del Claustre del Monestir

Cultura

Publicat el 16/ago/02 per Eugènia

L'evolució arquitectònica i artística del Claustre del Monestir de Sant Cugat ha centrat la primera xerrada del curs sobre monestirs catalans que s'imparteix a la Universitat Catalana d'Estiu. Imma Lorés, professora de la Universitat de Lleida, ha aprofundit en l'estil i la simbologia dels elements arquitectònics del Claustre així com en la relació que hi ha entre ells.

Durant la classe, Imma Lorés ha repassat l'evolució constructiva del Monestir per comprovar què en queda de l'edifici de l'any 1.000. La professora de la Universitat de Lleida ha centrat gran part de la seva explicació en el Claustre, del qual ha destacat el seu gran valor arquitectònic.

Imma Lorés

He parlat de la història constructiva del claustre, de la seva estructura i del grup en el qual se situa dins el romànic català


Lorés ha analitzat amb deteniment els elements arquitectònics més importants del claustre des del punt de vista artístic i simbòlic.

Imma Lorés

Hem vist alguns capitells en relació a la seva ubicació perquè tenen una relació molt clara amb el lloc on estan, ja que en cada indret del claustre es feia una cosa determinada.


La xerrada forma part d'un dels cursos que s'estan duent a terme a la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada de Conflent, i que analitzarà quatre monestirs catalans com a referents de l'art i el patrimoni català. D'altra banda, dijous el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé, participarà en una taula rodona sobre els papers de Salamanca.