El ball de gitanes recorre els carrers de Sant Cugat

Cultura

Publicat el 2/feb/08 per Oriol Sumsi

Els carrers de Sant Cugat s'han fet estrets aquest dissabte al migdia durant la cercavila del ball de gitanes. Els músics i els balladors han recorregut els carrers del centre i han anat entrant a diferents comerços, que els hi han ofert menjar. La cercavila ha acabat a la plaça d'Octavià, on després del pregó de carnestoltes i ha hagut una exhibició del ball de gitanes davant de centenars de santcugatencs.

La rua ha començat la plaça de Lluís Millet i ha omplert de música i ball els carrers més cèntrics fins arribar a la plaça d'Octavià. Al llarg del recorregut, els seixanta-quatre balladors han entrat a diferents botigues i comerços de la ciutat, alguns dels quals els hi han ofert de beure i de menjar, des de pernil i embutits fins a coca i maduixots.

Un cop a davant del Monestir, i després d'escoltar el discurs del rei del Carnestoltes, els balladors han ofert una exhibició de diversos balls que a jutjar pels forts aplaudiments han agradat molt a tothom que s'hi ha acostat.

Escoltem alguns dels espectadors.

Espectadors

Em sembla molt bé, ja va bé que aquí al poble facin coses boniques. / Cada vegada hi ha més gent. / Molt bonic, hi ha hagut molta participació dels joves i això ha sigut magnífic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des de l'organització, el membre de Profeslo Quim Pla s'ha mostrat molt satisfet de la rua i el ball, destacant que mai hi havia hagut tants balladors.

Quim Pla

Des de fa set anys que fem la cercavila, però aquest any, al ser tants balladors, ha donat molt més resultat i ha sigut molt més visible.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Després del ball, l'organització ha convidat els assistents a una tassa de brou, acompanyada de pa amb tomàquet i la tradicional botifarra d'ou.


Mira els vídeos del Carnaval d'enguany.