Alfonso Alegre i Sam Abrams inicien la segona temporada de 'Duets de poesia'

Cultura

Publicat el 22/mar/06 per Adria Claramunt

Els poetes Alfonso Alegre i Sam Abrams han iniciat la segona temporada de 'Duets de poesia' i ho han fet en una sessió on han posat de manifest la visió crítica i exigent que tots dos tenen de la literatura. Alegre i Abrams han recitat alguns dels seus poemes en un ambient molt distès i on s'ha pogut veure el posicionament de tots dos poetes en temes no només literaris.

Sota la direcció de Jordi Virallonga i amb el tradicional escenari del Café Auditori s'ha iniciat aquest dimecres la segona temporada dels 'Duets de Poesia'. Els poetes Sam Abrams, afincat a Sant Cugat, i el barceloní Alfonso alegre hans estat els encarregats d'encetar els Duets del 2006 i ho han fet com és tradicional amb la lectura d'alguns dels seus poemes i amb la discussió i comentari sempre constants sobre diverses temàtiques com la relació entre la pintura i la poesia o la de la mateixa poesia i la filosofia.

En aquest sentit, Sam Abrams ha defensat la relació entre els poetes i els filosofs perquè tots dos parteixen d'una visió global del món, tot i que la presenten de manera diferent.

D'altra banda, el poeta d'origen nord-americà ha críticat el mal que ha produit l'egocentrisme d'alguns poetes que han posat la seva obra per davant mateix de la poesia. En aquest sentit, ha defensat la tria de Alegre com a company de duet per la qualitat de la seva obra, així com per la seva impecable trajectòria en defensa de la poesia amb la revista 'Rosa Cúbica'.

Sam Abrams

Alegre és un poeta molt interessant i que estima la poesia per sobre del que ell pugui fer. La prova és la feina enorme que realitza editant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Alfonso Alegre, de la seva part, ha valorat la necessitat de recolzar la poesia i ha criticat que les revistes hagin caigut en mans de diputacions i governs. Així, ha ressaltat que darrera d'un moviment poètic sempre hi hagut una revista que no pretenia guanyar diners sino crear poesia, que és el que preten el projecte 'Rosa Cúbica'.

Alfonso Alegre

Sempre al darrera d'un moviment poètic hi ha hagut una revista literària que no pretenia fer diners sinó crear poesia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, la Tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha fet una crida a la participació de més públic en les tertúlies literàries dels 'Duets de poesia' i ha elogiat una vegada més la gran qualitat del poetes d'aquesta segona temporada.

Àngels Solé

Hem de fer un salt endevant important ja que la qualitat dels poetes no pot ser millor i el format tertúlia és molt interessant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La propera edició dels 'Duets de poesia' reunirà al Café Auditori el sabadellenc Francesc Garriga i el barceloní Eduardo Moga. Serà el 26 d'abril, a les vuit del vespre.