El Museu i la Casa Aymat fan jornada de portes obertes amb motiu del Dia Internacional dels Museus

Aquest any el lema escollit és 'Els museus i els joves'

Cultura

Publicat el 18/mai/06 per Ester Castanyer

El Museu de Sant Cugat se suma, un any més, a la commemoració del Dia Internacional dels Museus, que se celebra avui amb el lema 'Els museus i els joves'. Amb motiu d'aquesta data, tant la seu central del Monestir com la Casa Aymat faran jornada de portes obertes al llarg del dia.

El Consell Internacional dels Museus, l'ICOM, proposa cada any des del 1977 un tema sobre el qual reflexionar i convida tots els seus membres a sumar-se a la celebració d'aquesta data amb diferents manifestacions que permetin als museus acostar-se al públic.

Aquest any, el lema escollit és 'Els museus i els joves', i per a la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha de servir, una vegada més, per incrementar la difusió i el ressò d'uns equipaments que gairebé cada dia estan al servei dels ciutadans.

Àngels Solé

És una manera de poder emfatitzar més la voluntat de les institucions de promoure el nostre patrimoni i les exposicions. Dedicar un dia als museus és com el dia de la dona o del treballador, cada dia és el dia del museu si s'hi va, però és bo fer-ho des del punt de vista de la difusió

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que l'any passat, per primera vegada, la Generalitat va incloure un capitell del Claustre de Sant Cugat al catàleg de 'joies dels museus' que elabora cada any amb motiu d'aquesta data. Enguany però, aquesta selecció no incorpora cap element local.