Recoder diu en l'homenatge a Pau Casals que cal fer una 'reflexió sosegada sobre els temps que corren'

Cultura

Publicat el 11/set/02 per Eugènia

El pensament sobre la pau de Pau Casals en contraposició a la cultura de la guerra en vivim. Aquest va ser el missatge que va traslladar l'alcalde Lluís Recoder durant l'acte d'homenatge a Pau Casals al Monestir. Aquest homenatge va donar el tret de sortida a la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya al municipi.

Un centenar de persones es van aplegar ahir al Reial Monestir de Sant Cugat per recordar la figura universal de l'artista català Pau Casals. L'acte va estar presidit per l'alcalde Lluís Recoder, els regidors del consistori i Joan Descals, expresident de l'associació musical Pau Casals. A través d'una al·legoria, Descals va fer un repàs de la biografia del músic aprofundint en la seva manera de pensar. Joan Descals explica què significa per a ell aquest homenatge.

Joan Descals

Té un doble significat. Per un cantó, recordar una figura amb uns valors universals que continuen vigents. I de l'altre, fer-ho en un àmbit mil·lenari, vincular aquest catalanisme de Pau Casals amb un ambient on es respira catalanitat per tots els cantons.


De la seva banda, l'alcalde va destacar que l'objectiu d'aquest homenatge ha estat proposar una reflexió sosegada entre els actes polítics de la diada. Per Recoder, la commemoració de Casals sempre està justificada però enguany hi ha encara més motius per a fer-ho.

Lluís Recoder

Tambors de guerra sentim cada dia. Per contraposar, volem parlar de Pau Casals, perquè ell parlava de la pau. Bona part de la seva vida i del seu prestigi el va dedicar a ésser portaveu dels pacífics del planeta.


A l'homenatge també va participar el Cor Infantil i Juvenil de Sant Cugat que va interpretar diferents peces musicals.