El 'Claret Piano Quartet' dóna aquesta nit el tret de sortida al III Festival de Música de Cambra

Cultura

Publicat el 8/jun/06 per Josep Gimeno

El Claustre del Monestir acull aquesta nit el primer concert del III Festival de Música de Cambra, que enguany aplegarà 6 concerts fins al 23 de juliol. La primera actuació del cicle anirà a càrrec del 'Claret Piano Quartet'. Per primera vegada, el festival compta amb la direcció artística dels músics Lluís Claret i Anna Mora i amb el patrocini de l'empresa Grup XXI.

El 'Claret Piano Quartet', acompanyat de Mario Lisarde al contrabaix, dóna a les deu d'aquesta nit el tret de sortida al III Festival de Música de Cambra al Monestir. El concert, que servirà per presentar per primera vegada a Catalunya aquesta formació amb aquest nom, permetrà als assistents gaudir d'un repertori a base d'obres de Shumann i Schubert.

D'aquesta manera s'encetarà un cicle que va néixer fa 3 anys per convertir-se en un referent cultural a la comarca i a Catalunya. En aquest sentit, la iniciativa uneix l'escenari del Claustre del Monestir amb les nits d'estiu i la intimitat de la música de cambra. L'alcalde, Lluís Recoder, destaca l'acollida que té el festival entre la població.

Lluís Recoder

Aquest és un projecte que va néixer fa uns anys, i que ho feia amb la voluntat de consolidar-se i amb molta il·lusió. I després del temps transcorregut, podem dir que estem molt satisfets del que s'ha fet i del futur que té

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Enguany, el festival compta per primera vegada amb la direcció artística dels músics Lluís Claret i Anna Mora, que han elaborat una programació on es recullen la diversitat d'instruments i d'estils i també la combinació de formacions reconegudes i músics novells. Escoltem Lluís Claret.

Lluís Claret

Hem tingut en compte formacions molt importants en el món de la música de cambra, com el quartet de corda, també que hi hagués prou varietat fent corda sola, amb piano, cant i vent

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una altra de les novetats del cicle és la instal·lació d'unes grades que permetran ampliar l'aforament fins a prop de 400 espectadors.

La tercera edició del Festival de Música de Cambra compta amb el patrocini de l'empresa Grup XXI, que aporta 20.000 dels 90.000 euros que costa el cicle.