'El màrtir Cugat' tanca el cicle de lectures a la fresca

Cultura

Publicat el 20/jul/06 per Cristina Cullell

La segona edició de lectures a la Fresca s'ha clos aquest dijous amb l'obra 'El màrtir Cugat' del santcugatenc Josep Maria Jaumà. La plaça de l'Om ha estat, en aquesta ocasió, l'escenari escolllit per aquesta lectura dramatitzada que ha comptat amb un repertori d'actors santcugatencs i amb la presència d'una vuitantena de persones.

L'obra 'El Màrtir Cugat' de l'escriptor santcugatenc Josep Maria Jaumà ha clausurat aquest dijous la segona edició de Lectures a la Fesca que organitza l'Associació d'Amics de Pedra i Sang. Una vuitantena de persones s'ha apropat a la plaça de l'Om per escoltar la història del sant que dóna nom a la nostra ciutat.

L'autor de l'obra, Josep Maria Jaumà, ha explicat que a 'El Màrtir Cugat' hi ha conflicte i no acció. Per aquest motiu, ha afegit que alhora de respresentar-ho és més indicat optar per la lectura dramatitazada que no pas el teatre. Josep Maria Jaumà.


Josep Maria Jaumà

És una obra de conflicte més quue no d'acció entre el poder militar, la religió i la gent.


La direcció de l'obra ha anat a càrrec de Salvador Fité i ha comptat amb un repartiment d'actors i actrius santcugatencs. Fité ha explicat que les lectures dramatitzades són més difícils de representar que el teatre però ha precisat que el text de Josep Maria Jaumà té elements molt teatrals. La tonalitat de les veus aporta ,en el cas de lectures ramatitzades, el moviment propi del teatre.

Salvador Fité

Una lectura sempre és més difícil perquè en el fons és una obra teatral i el teatre és essencialment text.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En la segona edició de Lectures a la Fresca, la història, les llegendes i els mites de la nostra ciutat han estat l'eix central de les reperesentacions en el marc de la celebració de l'Any de la Vila.