La plaça de Sant Francesc recupera l'estàtua malmesa fa dos anys i mig per una bretolada

Cultura

Publicat el 28/jul/06 per Narcis Presas

L'estàtua de Sant Francesc ha estat reposada i restaurada després de l'acte vandàlic que va patir fa dos anys i i mig. Un acte públic a la plaça de Sant Francesc ha servit per reinaugurar l'escultura de Josep Maria Brull que ha reproduït l'escultor de Cerdanyola Miquel Adell.

El barri de Sant Francesc ja torna a tenir l'estàtua del sant del seu mateix nom. Dos anys i mig després que uns brètols destrossessin l'escultura, els veïns han recuperat tot un símbol per al barri. L'estàtua s'ha ubicat al mateix lloc que ocupava i els veïns han valorat la semblança amb l'escultura original, amb un sant lleugerament més prim i clar. Escoltem el president de l'Associació de Veïns del barri de Sant Francesc, Josep Sánchez.

Josep Sánchez

L'estàtua és un símbol per al barri, molts veïns la trobaven a faltar; necessitem aquest símbol perquè va ser el començament de l'urbanització Sant Francesc

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'escultor de Cerdanyola Miquel Adell ha estat l'encarregat de reproduir l'escultura original de Josep Maria Brull. Aquesta reposició forma part del Pla d'Escultura Pública de Sant Cugat, que s'havia iniciat amb la ubicació a la plaça Rafael de Casanovas d'una escultura d'Antoni Rosselló.

L'alcalde ha presidit l'acte, que ha aplegat unes 80 persones. Lluís Recoder ha volgut recordar l'acte vandàlic que va destrossar l'estàtua i ha reclamat que la llavor de l'incivisme desaparegui.

Lluís Recoder

Tots a la nostra vida necessitem símbols, referències i l'estàtua de Sant Francesc ho era: senzilla, silenciosa, humil i amb línies simples i boniques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acte ha comptat amb la presència de Núria Brull, filla de l'escultor de l'estàtua original de Sant Francesc d'Assís, que ha mostrat la seva felicitat i l'agraïment per la recuperació de l'escultura del seu pare.

Núria Brull

Potser és un xic humil però és una escultura plena de bellesa i tendresa. Al veure-la m'he emocionat perquè feia temps que no ho veia i l'han reproduït molt bé.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La localitat de Ripollet ha organitzat per a l'any vinent l'any Brull. Entre els actes previstos, s'ha organitzat una exposició itinerant que passarà per tots els municipis que han tingut vinculació amb l'escultor, entre d'altres Sant Cugat.