'Pedra i Sang' omple la sala capitular del Monestir per les representacions

Cultura

Publicat el 29/des/06 per Cristina Cullell

'Pedra i Sang' ha omplert la sala capitular del Claustre del Monestir durant els quatre dies de representacions. L'emotivitat per l'absència de l'actor santcugatenc Joan Llamas, desaparegut aquest estiu, ha marcat les actuacions d'aquest any. El conseller d'Educació i cunyat de l'autor de l'obra, Ernest Maragall, ha presenciat l'espectacle.

La sala capitular del Claustre del Monestir ha quedat petita durant els quatre dies que s'ha representat 'Pedra i Sang'. El clàssic santcugatenc, una tragicomèdia que recrea l'assassinat de l'abat Biure durant la missa del gall l'any 1.350 al Monestir, s'ha respresentat enguany amb l'absència de l'actor desaparegut Joan Llamas.

La directora de l'obra, Dolors Vilarasau, ha remarcat l'emotivitat de les respresentacions d'aquest any sense Llamas, a qui han dedicat un poema de Shakespeare en acabar l'obra.

Dolors Vilarasau

Aixó s'està assentant com a tradició a Sant Cugat, a la comarca i a Barcelona. Les resprentacions han estat molt emotives per la presència etèrea de Joan Llamas.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La darrera representació de l'any ha comptat amb la presència del conseller d'Educació i cunyat de l'autor de l'obra, Ernest Maragall. Maragall ha elogiat l'obra i l'ha qualificat com a històrica que és a la vegada 'lliçó del present' i l'ha recomanat a tots els nois i noies del país.

El conseller ha proposat, fins i tot, editar un vídeo pedagògic.

Ernest Margall

És un encert explicar un relat històric amb abast actual i amb un ritme i escenografia magnífica. Hauríen de venir totes les escoles aquí. Ho hauríeu de filmar i passar-ho als centres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Després de l'èxit del muntatge, l'organització s'està plantejant incrementar el nombre de dies d'espectacle de cara a l'any que ve.

'Perda i Sang' ja va comptar l'any passat amb la presència d'un membre del govern de la Generalitat, l'aleshores president Pasqual Maragall. Maragall va elogiar 'la professionalitat de l'obra, malgrat ser una representació amater'.