La igualtat és un dels tres grans valors de la modernitat, segons Victòria Camps

Cultura

Publicat el 30/gen/07 per Marc Texidó

Victòria Camps assegura que la defensa dels drets socials és l'única garantia per assolir la justícia i la igualtat. Aquesta és una de les conclusions de la xerrada que ha ofert aquest dimarts la catedràtica d'Ètica en el marc de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran. El Teatre la Unió ha acollit la ponència, dins d'un cicle sobre els valors de la modernitat.

L'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran ha organitzat aquest dimarts la segona xerrada del cicle de Filosofia i Ètica, amb la igualtat com a protagonista. L'objectiu és plantejar solucions a una societat cada vegada més distanciada de valors com la igualtat d'oportunitats. També es pretén resoldre la tensió entre el model neoliberal i el socialdemòcrata.

La catedràtica d'Ètica i exvicerectora de la UAB, Victòria Camps, explica els objectius de la xerrada.

Victòria Camps

Em plantejo per què és important la igualtat i quines són les grans diferències entre els neoliberals i els socialdemòcrates.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Camps ha apostat pel model socialdemocràtic ja que considera que és la millor de les dues grans tendències dominants. D'altra banda, la catedràtica d'Ètica ha destacat la pluralitat del públic assistent a les xerrades de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran.

Victòria Camps

És un públic molt interessat i que coneix els temes. A més de ser molt plural.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els tres grans valors de la modernitat - la llibertat, la igualtat i la solidaritat- són els tres eixos de la justícia que centren el cicle Filosofia i Ètica.