Un llibre recull la primera síntesi completa de la història de Sant Cugat

Cultura

Publicat el 31/gen/07 per Mar Castro

El llibre 'Història de Sant Cugat' sortirà a la venda el 8 de febrer. L'obra, coeditada pel Museu de Sant Cugat i Cossetània Edicions, pretén donar als santcugatencs una eina actualitzada de la història de la ciutat i recollir la recerca feta en els darrers anys. La publicació s'emmarca en la iniciativa 'D'Octavianum a Sant Cugat, Any de la vila'.

'Història de Sant Cugat' neix amb la intenció de ser un repàs a la història del municipi des de la prehistòria fins a l'actualitat. El llibre està escrit per cinc historiadors, entre els quals destaquen Antoni Bardavio, Jordi Casas i Domènec Miquel.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha explicat que la publicació té un doble objectiu.

Àngels Solé

El llibre dóna als santcugatencs una eina actualitzada sobre la història de la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per la seva banda, l'historiador santcugatenc Domènec Miquel ha destacat que és la primera vegada que hi ha un síntesi temàtica de la història de la nostra ciutat.

Domènec Miquel

És la primera vegada que hi ha una síntesi temàtica de tota la història de la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El llibre està estructurat en diferents etapes i per ordre cronològic. D'aquesta manera, l'obra fa un recorregut des de les primeres ocupacions humanes de la prehistòria, l'empremta de la romanització, l'establiment del Monestir, el naixement de la vila a l'Edat Mitjana i el seu desenvolupament de vila agrícola cap a la ciutat actual.

A partir del 8 de febrer, el llibre es podrà trobar a les llibreries de la ciutat per 21 euros.