L'espai 'Nostra Dansa' de Ràdio Sant Cugat rep un dels Premis del Dia de la Sardana

Els directors i presentadors de 'Roda d'Amics' Pere Pahisa i Joan Fàbregas

Cultura

Publicat el 18/oct/02 per Silvia

L'espai 'Nostra Dansa' del programa de Ràdio Sant Cugat 'Roda d'Amics' ha rebut un dels Premis del Dia de la Sardana, juntament amb una trentena de persones i entitats més. El programa, que s'emet sense interrupció des de fa vint anys, està dirigit i presentat per Joan Fàbregas i Pere Pahisa.

Els Premis del Dia de la Sardana els atorga l'Obra del Ballet Popular en reconeixement a la tasca de les persones i col·lectius a favor de la música i les danses populars catalanes. Aquest 2002, els guardonats han estat una trentena, vinculats a agrupacions sardanistes, cobles, aplecs i esbarts. Pel que fa a l'espai 'Nostra Dansa' del programa 'Roda d'Amics' de Ràdio Sant Cugat, un dels seus co-directors, Joan Fàbregas, ha manifestat la gran il·lusió que li fa rebre un guardó com aquest:

Joan Fàbregas

No ens esperàvem aquest premi i no sé ni com a vingut


Cada diumenge a les 10 del matí, i des de 1983, el programa 'Roda d'Amics' no ha faltat a la seva cita amb els oients del 91.5 de la FM. Les sardanes, els comentaris de les ballades i les biografies dels compositors són alguns dels ingredients d'aquest espai. Joan Fàbregas ens comenta quin és el secret per mantenir l'audiència durant tant temps:

Joan Fàbregas

Jo sento la sardana i em fa revifar


El lliurament de premis s'ha fet a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona. L'acte l'ha presidit el conseller en cap Artur Mas i ha comptat amb la presència del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, i el president de l'Obra del Ballet Popular, Joan Vidal i Gayolà. Al final de la vetllada ha actuat la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.