Les escoles musicals privades reclamen ajudes econòmiques

Cultura

Publicat el 11/mai/07 per Adria Claramunt

El Col·lectiu de Centres Privats d'Educació Musical de Sant Cugat reclama ajudes econòmiques de l'administració municipal i nacional per arribar a final de mes i per pagar salaris dignes als seus professors. Aquesta associació destaca el gran valor l'ensenyament musical i demana una fórmula com els concerts econòmics de les escoles privades d'estudis reglats.

Així ho ha dit el director de l'Aula de So, Martí Marin, que ha posat sobre la taula la precarietat amb la qual treballen les escoles privades. Marín ha recordat que aquests centres no poden comptar amb el 66% del pressupost cobert per l'administració com sí tenen les escoles municipals.

Martí Marín

És una realitat a tot Catalunya que les escoles privades no necessitem que ens deixin puntualment un auditori. El que necessitem és arribar a final de mes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Gemma Navarra, del centre Fusió, ha recordat que en altres territoris l'ensenyament musical rep més suport institucional. A Europa la comparació és encara més exagerada.

Navarra ha dit que a Sant Cugat hi ha 1.300 nens i nenes que estudien a les escoles de música privada i ha afirmat que la societat reclama aquesta millora.

Gemma Navarra

Són els pares i mares de Sant Cugat que reclamen una bona cultura musical. Per això necessitem totes les signatures del dia 17.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El dijous de la setmana que ve, a dos quarts de sis de la tarda, les escoles que formen part del col·lectiu oferiran dues hores de concert als Quatre Cantons, on demanaran signatures de suport per la seva causa.

El Col·lectiu de Centres Privats d'Educació Musical de Sant Cugat està format per les escoles Aula de So, Fusió, Gymel, Ricomà i Talleda.