Les propostes de Josep Espar i Ticó per Òmnium Cultural, a Sant Cugat

Cultura

Publicat el 6/nov/02 per Sílvia

La majoria dels socis santcugatencs d'Òmnium Cultural no van assistir ahir a l'acte de presentació de la candidatura de Josep Espar i Ticó. L'acte, que va realitzar-se simultàniament a diversos punts de Catalunya, va servir per fer saber als electors que el projecte del candidat es potenciar la identitat catalana.

Només deu dels 150 socis de l'entitat van desplaçar-se fins el local de La Unió Santcugatenca per a conèixer el programa del candidat a la presidència d'Òmnium, Josep Espar i Ticó. Els historiadors Oriol Carbó i Josep Maria Figueres van exposar als assistents que l'objectiu d'aquesta candidatura és potenciar la identitat de Catalunya, i fomenta-la entre el jovent a través de diversos cursos que es faran a les delegacions.

D'altra banda, els ponents van assegurar que, des del principi, Òmnium volia aglutinar una candidatura única. Com no ha estat així, Carbó i Figueres veuen Espai i Ticó com a vencedor, una persona que obrirà el seu programa a la resta de candidats. Ho explica Oriol Carbó:

Oriol Carbó

Si guanyem, obrirem la nostra candidatura als altres projectes


Un altre dels punts importants de la sessió d'ahir va ser l'anunci de la creació d'una delegació santcugatenca d'Omnium. Oriol Carbó explica els motius:

Oriol Carbó

Volem coordinar el treball dels socis sancugatencs amb una delegació local


D'altra banda, el programa 'La nit al dia' del Canal 33 havia d'emetre ahir un debat entre els 3 candidats, Espar i Ticó, Jordi Porta i Josep Vergés, però finalment va suprimir-se. La direcció de l'espai va adduir que la durada era massa reduïda, mentre que Josep Vergés considera que li han vetat l'accés per les acusacions realitzades sobre el presumpte desviament de fons públics per part del secretari general adjunt de CiU, Josep Antoni Duran Lleida. Els portaveus d'Espar i Ticó no han entrat a valorar aquesta polèmica.

Les eleccions d'Omnium Cultural es celebraran el dia 16 de novembre.