La Fira de Frankfurt obre les portes amb presència de quatre autors santcugatencs

Cultura

Publicat el 9/oct/07 per Redacció

Quatre escriptors santcugatencs seran presents a la Fira del Llibre de Frankfurt, que s'inaugura aquest dimarts. Baltasar Porcel, Marta Pessarrodona, Imma Monsó i Ada Castells formen part de la llista dels 130 autors convidats a la fira literària. Porcel també s'encarregarà de la lectura del discurs de cloenda de la fira de la ciutat alemanya.

L'acte inaugural d'aquest dimarts compta amb una conferència a càrrec de l'escriptor Quim Monzó i un discurs del president de la Generalitat, José Montilla, amb la presència de diverses autoritats alemanyes.

L'exposició que ocuparà l'espai central de la fira, titulada 'Cultura Catalana, singular i universal', mostrarà el dinamisme literari dels Països Catalans. La mostra recollirà els vuit segles d'història de la literatura catalana i subratllarà el pes de la seva indústria editorial.

Precisament per a alguns dels autors catalans aquesta fira ja ha suposat la publicació d'una versió en alemany de les seves obres. Aquest és el cas de la santcugatenca Ada Castells, amb el seu 'Tota la vida'.

Ada Castells

Ser convidats a la fira de Frankfurt fa que el mercat alemany s'interessi per autors catalans. En el meu cas s'hi afegeix que la novel·la parla d'un artista alemany.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A part dels escriptors de la nostra ciutat convidats, tres autors santcugatencs més - Sam Abrams, Ferran Aisa i Lluís Calvo- han participat en l'edició del llibre 'Passatges. De la cultura alemanya a la cultura catalana'. L'obra forma part de les iniciatives per difondre la literatura dels Països Catalans a la fira.

Per a la santcugatenca Imma Monsó, aquesta és una gran oportunitat per difondre la cultura catalana.

Imma Monsó

Tenir una plataforma d'aquest tipus és una oportunitat extraordinària per donar visibilitat de la literatura catalana.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



També la fotografia tindrà un espai a la Fira de Frankfurt. El santcugatenc Pere Formiguera participarà a la mostra paral·lela 'Nou Now-Contemporany Catalan Photography'.

A Frankfurt, no hi haurà autors catalans que escriuen en espanyol. El director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha dit que els escriptors en espanyol van declinar la invitació per donar total protagonisme al català.