L'obertura del festival de poesia converteix Sant Cugat en la capital cultural del país

Cultura

Publicat el 21/nov/02 per Eugènia

Durant quatre dies Sant Cugat tornarà a ser, per segon any consecutiu, la capital de la poesia a Catalunya. El festival de 'Poesia a Sant Cugat' ja està en marxa i el seu objectiu és apropar aquest gènere literari al màxim nombre de persones possible.

Amb el record del bon resultat obtingut l'any passat, el Claustre del Monestir ha acollit la inauguració de la segona edició d'aquest certamen. L'alcalde Lluís Recoder i el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, van ser els encarregats de donar el tret de sortida d'aquesta iniciativa que omplirà de poesia tota la ciutat. Segons l'alcalde l'edició d'enguany es caracteritza per la participació i la diversitat gràcies a un programa més complert i ampli. L'objectiu fonamental és aconseguir que la poesia arribi a aquelles persones que habitualment no s'interessen per ella. Segons Lluís Recoder la poesia i la cultura ens completen com a persones.

Lluís Recoder

La cultura ens fa més lliure i ens permet viure en plenitud


De la seva banda, el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana ha destacat que Sant Cugat s'ha convertit en el referent de la poesia a Catalunya. Vilajoana considera que el festival està més que consolidat en el marc dels Països Catalans i que ara s'ha de procurar la seva internacionalització. Segons el conseller, això serà possible ja que la nostra ciutat té una sensibilitat especial per la cultura.

Jordi Vilajoana

Sant Cugat és una ciutat amb una sensibilitat poètica molt especial


Els actes de 'Poesia a Sant Cugat' es podran seguir a nombrosos punts de la ciutat però especialment al Monestir, a les llibreries i a el Teatre Auditori.