En Joan i la Marieta apadrinen dos gegantons nascuts a Sant Cugat

Cultura

Publicat el 11/nov/07 per Nuria Alcala

Els gegantons Jan i Noa ja són oficialment membres de la colla gegantera de Sant Cugat. En Joan i la Marieta, els gegants de la ciutat, han apadrinat aquest diumenge els nous gegantons, que a partir d'ara participaran de totes les activitats de la colla.

La colla gegantera compta amb dos gegants més. En Joan i la Marieta han apadrinat en Jan i la Noa, dos gegantons nascuts a la ciutat fa prop de quatre mesos.

Una plaça d'Octavià plena d'expectació ha acollit l'acte d'apadrinament, que ha estat amenitzat amb la música de la colla gegantera. El desvetllament d'en Jan i la Noa per part dels més petits, ha donat el tret de sortida a l'acte, al qual ha precedit el tradicional ball dels gegants.

En Jan i la Noa van néixer per la inquietud del seu dissenyador, Albert Cívic, de tenir a la ciutat dos gegantons. La colla gegantera de Sant Cugat ha recolzat aquest projecte introduint els nous membres a les seves trobades.

Així ho explica el cap de geganters de Sant Cugat, Pere Arroyo.

Pere Arroyo

La idea va sorgir de l'Albert Cívic, es va posar en contacte amb nosaltres i ens va comunicar la idea que tenia de crear dos gegantons. Com a geganters volíem recolzar-ho. Per aquest motiu inclourem en Jan i la Noa a les nostres trobades

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els materials d'en Jan i la Noa són, principalment, el cartró-pedra i la fusta. El vestuari dels gegantons segueix la línia d'en Joan i la Marieta: vestits de treball de camp i la característica fava de Sant Medir, entre d'altres detalls.