Firart tanca la temporada reafirmant la llibertat en l'art

Quadres dels quals s'ha demanat la reitrada

Cultura

Publicat el 6/jul/08 per Anna Gonzalez

Firart tanca la temporada de mostres al carrer Santiago Rusiñol satisfets per l'assistència de públic i l'intercanvi d'opinions amb els visitants. Precisament, aquest diumenge una de les vianants d'aquest carrer ha demanat, sense èxit, a la Policia Local la retirada d'algunes de les obres exposades al considerar-les ofensives per mostrar el nu de dones.

L'autor dels quadres, Antoni Alas, explica els fets.

Antoni Alas

Hi havia una senyora acompanyada per dos policies municipals que es queixava dels quadres i es sentia ofesa. El director els hi ha explicat que era art, no pornografia o sexe explícit.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Cugat.cat ha preguntat al públic assistent sobre les obres. Escoltem algunes de les impressions.


Públic

No ens ha semblat ofensiu. / És una mica provocatiu. / La pintura no és mai ofensiva. / Veus tantes coses pel carrer que ja no crida l'atenció. / No em diu res.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot i això, Firart ha tancat la temporada satisfets amb l'acollida de la mostra al carrer de Santiago Rusiñol durants aquests mesos. Escoltem la presidenta de Firart, Imma Pueyo.

Imma Pueyo

El balanç sempre és positiu perquè l'art va directe a l'espectador. És un punt de trobada i l'artista pot parlar amb el públic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per a la propera temporada, Firart continuarà organitzant dos diumenges al mes les mostres al carrer com a punt de trobada entre artistes i públic, com ha fet els últims 13 anys.