Nens santcugatencs participen en una versió infantil de la llegenda del Gall del Monestir

Cultura

Publicat el 29/ago/08 per Carla Herrero

Set nens han participat aquest dijous en un taller infantil sobre la llegenda del Gall del Monestir que s'ha fet al Museu de Sant Cugat. L'activitat pretén acostar la història de la mort de l'abat Biure als nens de Sant Cugat.

L'activitat ha estat dividida en tres parts. En la primera s'ha explicat com vivien els monjos del Monestir al segle XIV. Per fer-ho els monitors s'han ajudat de diversos d'objectes. Per mostrar què menjaven, per exemple, els nens han jugat amb mongetes i raïm. També han tocat un papir per fer-se a la idea de com eren els llibres de l'època.

Després, una obra amb titelles ha explicat la història de la mort de l'Abat Biure. Finalment cada nen ha pintat el gall del Monestir i els han regalat un CD interactiu en què s'explica com fer un penell com el que hi ha al Monestir.

Un dels nens que ha participat en el taller ens explica una part de la història del Gall del Monestir.

Un dels participants

L'Abat Biure es va enfrontar amb un noble, que la nit de Nadal el va assassinar

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La monitora de l'activitat, Neus Coromina, explica en declaracions a Cugat.cat com s'ha fet el taller i la importància que té pels més petits conèixer les llegendes de Sant Cugat.

Neus Coromina

El taller ha estat una versió light del que realment va passar aquella nit. És important que els nens coneguin les llegendes de la seva ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El taller forma part de les diverses activitats infantils que fa el Museu durant aquest estiu. La propera activitat serà una versió de la vida de l'arquitecte Arnau Cadell interpretada per Mira-sol Teatre que es farà dissabte vinent.