El Centre de Restauració de Béns Mobles ja és a la seva nova seu de Valldoreix

Cultura

Publicat el 29/gen/03 per Sílvia

El Centre de Restauració de Béns Mobles ha finalitzat avui el seu trasllat a la nova seu de Valldoreix. Després de 21 anys ubicat al claustre del Monestir, el centre disposa ara d'unes instal.lacions que garanteixen les condicions de conservació de les peces restaurades.

La nova seu del Centre de Restauració és un edifici de 4 mil metres quadrats repartits en 3 plantes ubicats al carrer Arnau Cadell, just darrera de l'institut. Les instal.lacions disposen de sala d'exposicions permanent, aula de conferències, tres naus de restauració i un magatzem.
El director del Centre, Josep Mª Xerrié, ha reconegut que ha costat abandonar l'anterior recinte:

Josep Maria Xerrie

Guanyarem en alçades i també en espai, a més de tenir-ho tot en un sol nivell


El centre compta ara amb sostres més alts, donant una major funcionalitat a l'edifici. D'aquesta manera, el nou disseny del Centre de Restauració de Béns Mobles reuneix els factors necessaris per poder realitzar tasques de restauració amb total seguretat. Josep Mª Xerrié ha remarcat, sobretot, l'excel.lent ubicació, de la nova seu:

Josep Maria Xerrie

Amb la nova seu de Valldoreix, la gent de Barcelona podrà accedir al centre de manera més fàcil perquè està al costat de l'estació


Aquest matí s'han traslladat les últimes peces procedents de l'antiga seu al claustre del Monestir. Recordem que aquest emplaçament acollirà al mes de març el Museu de la Ciutat.