El Mesón ofereix el seu local com espai d'art i convoca un concurs de pintura

Cultura

Publicat el 29/gen/03 per Vanesa

El conegut bar restaurant El Mesón de la plaça d’Octavià obre el local a artistes i galeries de la ciutat per acollir exposicions temporals o bé propostes relacionades amb el món de l'art. La primer activitat d'aquesta nova vessant del 'Mesón Cultura' és la convocatòria d'un concurs de pintura anual que enguany girarà entorn de la façana del propi Mesón.

El Mesón engega una nova etapa on vol convertir-se en un espai obert a la cultura i l'art en general. Amb aquest objectiu, obre el local a totes les galeries i professionals de l'art que vulguin fer exposicions de pintura, presentacions de llibres, concerts de música i qualsevol altre activitat artística. Per la responsable d'aquest projecte, Anna Franquesa, no es tracta de fer la competència a les galeries de la ciutat, sinó de promocionar l'art i oferir un espai als joves que sovint troben dificultats per entrar en els circuits convencionals:

Anna Franquesa

No es vol fer la competència a professionals de la difusió de l'art, sinó donar a conéixer altres iniciatives.


El Mesón Cultura -que és com s'anomena aquesta nova vessant del restaurant de la Plaça Octavià- comença aquesta nova etapa amb la convocatòria d'un concurs de pìntura anual dotat amb 1.500 euros. Amb dues categories, el premi pretén ser un estímul pel gran nombre d'artistes que treballen a la ciutat. Segons el regidor de Comerç, Jaume Tubau seria bo exportar aquesta idea a d'altres comerços de la ciutat:

Jaume Tubau

A la gent li fa por entrar en una galeria d'art i no en un bar. Penso que podréim exportar la iniciativa.


El termini d'entrega dels orginals està obert fins el 28 de febrer. Les obres guanyadores passaran a formar part del fons d'art d'El Mesón.