Patrícia Gabancho: 'L'excel·lència acadèmica a Catalunya està privatitzada'

Patrícia Gabancho

Cultura

Publicat el 28/oct/08 per Anna Bernadó

'L'educació a Catalunya no és equitativa i l'excel·lència acadèmica està privatitzada'. Ho ha explicat l'escriptora Patrícia Gabancho durant la presentació del seu nou llibre 'Apàtrides, incultes i (de vegades) analfabets'. Una trentena de persones s'han citat aquest dilluns al vespre al Terra Dolça per escoltar la periodista.

Patrícia Gabancho creu que la distància entre el nivell educatiu de l'escola pública i el de l'escola privada cada vegada és més gran. Això suposa una privatització de l'excel·lència o, el que és el mateix, que l'educació no sigui equitativa.

Patrícia Gabancho

Privatitzem l'excel·lència, si vols una escola bona han d'anar a la concertada. Sinó pagaràs els plats trencats del sistema.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Gabancho considera que el nivell educatiu a Catalunya és 'fluix', tal com constaten els informes PISA i Bofill. L'escriptora nascuda a Buenos Aires assegura que el sistema educatiu està envellit i és funcionarial, fet que no beneficia als alumnes.

Patrícia Gabancho

El sistema para molta atenció en els alumnes que tenen dificultats i deixa abandonats els alumnes que van tirant. Uns fracassen i els altres són mediocres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Patrícia Gabancho va néixer a Buenos Aires i es va traslladar a Barcelona quan tenia 22 anys. Entre els nombrosos llibres publicats, destaquen 'Carta a la societat catalana sobre la immigració', 'La postguerra cultural a Barcelona (1939-1959)', 'La batalla de l'Estatut' i 'El preu de ser catalans. Una cultura mil·lenària en vies d’extinció'.