El Teatre la Unió acull l'estrena de l'últim espectacle de Robert Fripp

Cultura

Publicat el 27/feb/09 per Anna Bernadó

El músic anglès Robert Fripp arriba aquesta nit al Teatre la Unió amb The Orchesta of Crafty Guitarists i totes les entrades venudes. El líder del grup de rock King Crimson oferirà juntament amb 40 guitarristes acústics de tot el món un espectacle únic, basat en la improvisació i que s'estrena a la nostra ciutat. La cita començarà a les deu de la nit i l'entrada té un preu de 20 euros.

Fa 15 anys que Robert Fripp no toca en acústic i aquesta nit oferirà un concert únic amb 40 guitarristes provinents de diversos racons del planeta. Els músics fa una setmana que són a la ciutat assajant i un cop s'acabi l'espectacle, en principi, no es repetirà.

El director de l'Orchesta of Crafty Guitarists, Hernán Núñez, ha explicat a Cugat.cat que és una sort treballar amb Robert Fripp.

Hernán Núñez

És una sort treballar amb un músic que té tanta experiència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els músics se situaran al centre de la platea del Teatre la Unió en forma de cercle i el públic se situarà al voltant i l'escenari quedarà buit. D'aquesta manera, el grup aconseguirà més proximitat amb el públic i considera que la sonoritat és millor.

Una formació més reduïda, de 15 guitarristes, The League of the Crafty Guitarists, ja va tocar al teatre l'any passat durant la gira que va fer que la va portar a Itàlia, Espanya, Portugal, l'Argentina i els Estats Units, a més de Barcelona. Fripp és també l'inventor de la 'new standard tuning', una tècnica d'afinació de guitarres que augmenta el rang tonal dels instruments.