El pedagog Joan Triadú fa una crida a l'autoestima dels catalans

Cultura

Publicat el 14/gen/09 per Adria Claramunt

'Moltes vegades no ens adonem del que tenim i han de venir de fora a dir-nos-ho'. Ho ha dit l'escriptor i pedagog Joan Triadú que aquest dimecres ha presentat el llibre autobiogràfic 'Memòries d'un segle d'or' on defensa que el segle XX ha estat un segle fonamental per la cultura catalana perquè els catalans han pres consciència de la dimensió nacional de la seva cultura.

Triadú s'ha declarat 'optimista preocupat' pel futur del país i ha fet una crida a l'autoestima.

Joan Triadú

Sembla que molta gent ha descobert que hem tingut un segle d'or. Sovint nosaltres no ens n'adonem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons Triadú, el segle XX ha servit per adquirir una consciència nacional plena amb fets importantíssims com la normalització de la llengua, la creació de l'Institut d'Estudis Catalans, i que el català passés a ser no només una llengua literària ocupant espais com la ciencià o l'àmbit institucional.

Joan Triadú

Ha representat un pas importantíssim perquè fets del segle XX han fet una Catalunya amb consciència nacional pròpia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






La presentació ha tingut lloc al Museu de Sant Cugat i ha comptat amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, que ha glossat Triadú com una de les figures cabdals de la cultura catalana i n'ha recordat la vinculació pedagògica amb la ciutat, per mitjà de l'escola Thau.

Per la seva banda, el director de l'editorial Proa, Isidor Cònsul, ha elogiat el gran compromís i amor pel país de Triadú.

L'acte ha reunit més d'una cinquantena de persones al Museu de Sant Cugat.