El Ball de Gitanetes s'afegeix a les activitats de Carnaval

Rua del ball de gitanes / Arxiu

Cultura

Publicat el 10/feb/09 per Marc Sala

El Ball de Gitanetes, l'adaptació per als infants d'aquesta tradició, és la principal novetat de les activitats del Carnaval, que tindrà lloc el cap de setmana de la setmana vinent. El Carnestoltes manté les propostes d'edicions anteriors.

Al punt del migdia de dissabte de la setmana vinent, arrancarà la Cercavila de Gitanes, que desfilarà des de la plaça Lluís Millet fins a la plaça d'Octavià on es farà el Ball de Gitanes i el pregó de Carnaval. El matí acabarà amb un brou a la plaça d'Octavià.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, considera el Carnaval una festa necessària.

Xavier Escura

És una cita tradicional i imprescindible. Tot i la situació actual, el Carnaval és insubstituïble.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La tarda de dissabte el protagonisme recaurà amb les comparses. Tothom pot participar al concurs de comparses que escollirà la millor disfressa i la millor posada en escena. Després les comparses i els assistents iniciaran el Cercatasques, un recorregut per diferents bars del centre de la ciutat. El ball al pavelló municipal tancarà les activitats de dissabte.

Eva Navarro és membre de Profeslo, entitat organitzadora de les activitats.

Eva Navarro

Animem que hi participi tothom. Sobretot al pregó, que és l'essència del Carnaval.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Diumenge és el torn de la canalla. A les onze del matí una xocolatada, apte per celíacs, encetarà la jornada i donarà pas a la cercavila que anirà acompanyada de la companyia 'L'espectacleria'. A la una, el Ball de Gitanetes tancarà els actes del carnaval 2009.