Jaume Sobrequés: 'L'única via raonable de cara al futur és la independència de Catalunya'

Jaume Sobrequés en la conferència d'aquest dimecres

Cultura

Publicat el 5/mar/09 per Núria Juanico

L'historiador Jaume Sobrequés defensa la independència de Catalunya davant el fracàs de les relacions amb Espanya. En una xerrada aquest dimecres en què ha repassat la història d'Espanya des de la mort de Franco fins al 1980, Sobrequés també ha mostrat la seva preocupació perquè creu que 'el govern de Catalunya està ancorat en un autonomisme 'light' i és agredit pel govern de l'estat'.

El catedràtic d'Història de Catalunya, Jaume Sobrequés, considera que el país necessita un cop de timó nacionalista per enfortir l'autogovern. L'historiador també ha fet referència al fracàs de les relacions entre Catalunya i Espanya.

Sobrequés defensa la independència de Catalunya per confederar-se lliurement amb els altres pobles espanyols. Són declaracions a Cugat.cat.

Jaume Sobrequés

Crec que el país necessita un cop de timó nacionalista que faci prendre més consciència al poble català. Vist el fracàs de les relacions entre Catalunya i Espanya, la única via raonable és la independència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En la ponència que ha fet Sobrequés aquest dimecres, l'historiador ha subratllat les fites importants de la transició democràtica, com les primeres eleccions el 1977 i l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya el 1979.

La ponència es troba dins el cicle 'Cultura i societat al segle XX' que organitzen conjuntament el Museu de Sant Cugat i Òmnium Cultural. L'acte ha tingut lloc aquest dimecres a les vuit del vespre al Museu de Sant Cugat.