Les vuitenes Jornades Edu21 proposen alternatives per potenciar el talent de cada alumne

Els professors han participat d'un debat i han proposat noves formes d'enfocar l'educació

Cultura

Publicat el 14/mar/09 per Marc Guillot

Prop d'una desena de professionals de l'ensenyament han debatut sobre la situació dels alumnes talentosos i sobre el paper del líder en el desenvolupament de la formació dels estudiants. Sota la temàtica 'Descobrint els talents; incentivant l'excel·lència', la vuitena jornada Edu21, que ha tingut lloc aquest dissabte a la Casa de Cultura, els professionals de la docència han exposat la seva visió sobre el panorama educatiu català actual i han fet una posta en comú per exposar aquestes opinions davant la comunitat educativa.

En les vuitenes jornades Edu21, els mestres han debatut sobre com millorar la situació de l'alumnat i potenciar les capacitats individuals de cadascun dels alumnes, per tal d'assolir l'excel·lència. A més, els professors han aportat les seves idees sobre com s'ha de potenciar i optimitzar l'excel·lència en el cos docent.

El paper de les noves tecnologies en la formació acadèmica dels joves ha marcat, també, el desenvolupament dels debats a les jornades. Són paraules del director de l'Àmbit de Cultura, Esports, Educació i Joventut de l'Ajuntament, Valentí Feixas.

Valentí Feixas

Un mestre no es pot plantejar l'educació sense tenir en compte la web i Google. El repte és agafar aquestes eines que tenim a la nostra disposició i, d'aquesta manera, el paper del mestre esdevé més fonamental que abans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Roca ha destacat que el sistema educatiu ha de fer un canvi de mentalitat i trobar nous mecanismes per exercir la docència.

A més, al llarg de la jornada s'ha debatut sobre la importància d'implicar el professorat en el reconeixement dels alumnes amb algun tipus de talent, perquè aquests ajudin a enriquir tot el grup de treball. Ho ha explicat a Cugat.cat un dels coordinadors d'Edu21, Enric Roca.

Enric Roca

Les conclusions que tenim passen sobretot per un reconeixement d'aquests nens talentosos i donar-los una resposta adaptada a les seves necessitats perquè puguin desenvolupar el seu potencial i enriquir la resta de companys.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




A la jornada també hi ha assistit la regidora d'Educació i Joventut, Ester Salat, que ha inaugurat l'activitat, que per primera vegada s'ha celebrat a Sant Cugat.