El santcugatenc Àngel Comas participa en la direcció de la 15a Mostra de Cinema llatinoamericà

Cartell de la 15ena Mostra de Cinema Llatinoamericà

Cultura

Publicat el 31/mar/09 per Núria Juanico

El crític de cinema santcugatenc Àngel Comas torna a participar en la direcció de la 15a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. La mostra, que ha començat divendres passat a Lleida i s'allargarà fins aquest dissabte, presenta un ventall de films procedents del Brasil, Mèxic i Cuba, entre altres països. Comas ha destacat la importància d'aquesta mostra, ja que és una oportunitat perquè els espectadors s'integrin amb els cineastes i intercanviïn opinions.

Entre les activitats programades hi ha dinars i xerrades perquè els espectadors posin en comú les seves opinions amb els cineastes. La mostra d'enguany projectarà llargmetratges com 'La sal de la tierra' o 'El norte', entre altres, i compta amb la presència de personatges com els cineastes José Perugorría i Pilar Molina.

El director artístic de la mostra, Àngel Comas, ha explicat en declaracions a Cugat.cat que el cinema de llatinoamèrica és molt precari i disposa de pocs mitjans. És per això que l'organització opta, en alguns casos, per premiar pel·lícules de baixa qualitat però que representen el país del qual provenen.

Àngel Comas

La gràcia està en el fet que sigui representativa. El cinema a Llatinoamèrica és molt precari. A vegades és millor premiar una pel·lícula d'un país que no estigui qualitativament molt aconseguida.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Comas ha destacat que la mostra és una representació del treball cinematogràfic dels països llatinoamericans, i que és una bona oportunitat per conèixer una altra manera de realitzar produccions cinematogràfiques.