El crític Roger Aliè obre el cicle de tertúlies sobre òpera del Centre Cultural

Cultura

Publicat el 14/mar/03 per Sílvia

Amb la representació, dissabte vinent, de 'La Forza del destino' de Verdi, el Centre Cultural obre un cicle de tertúlies que precediran les actuacions operístiques que es facin al recinte. Ahir va celebrar-se la primera d'aquestes xerrades que va comptar amb la presència del prestigiós crític Roger Aliè.

Sota el títol de 'Parlem de..', el Centre Cultural oferirà tertúlies en què reputats crítics d'òpera i escenògrafs desgranaran la composició i les històries dels llibrets que es representin al Teatre-auditori. Ahir, el Cafè del centre municipal va acollir una xerrada sobre 'La Forza del destino', que va anar a càrrec del crític musical, Roger Aliè, l'escenògraf de l'obra, Stefano Poda, i la presidenta de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell, Mirna Lablanca.

L'entitat sabadellenca és la responsable d'aquesta producció, que recull l'esperit pur del romanticisme del segle XIX, tal i com ha explicat, el crític Roger Aliè:

Roger Alié

És un moviment molt pasionat i portat per una sèrie d'idees que volien posar de relleu la importància que havia tingut l'edat mitjana


L'argument se situa entre l'Espanya i la Itàlia del segle XVIII i recrea la tràgica història d'amor entre Leonora i Àlvar. Una relació incompresa pel pare i el germà de l'enamorada, cosa que determinarà de forma fatal el desenllaç de l'obra.

A 'La forza del destino', Verdi incorpora, per primera vegada a la seva trajectòria, la figura del motiu conductor. Roger Aliè ha revelat que Verdi va inspirar-se en el compositor alemany Richard Wagner per a experimentar aquesta novetat:

Roger Alié

Wagner col·locava en les seves òperes uns temes musicals que governaven tota l'acció


'La Forza del destino' es representarà dissabte vinent a les 9 de la nit al teatre-auditori.